Zavřít reklamu

Když jsem naposledy recenzoval produkt od společnosti Klipsch, dopadlo to tak, že jsem zpátky distributorovi poslal místo repráčků Klipsch R-15PM peníze, za které jsem si je mohl nechat doma navždy. Jsem tedy zvědavý, jak si mě dokáží podmanit sluchátka, která se pohybují v případě hierarchie Klipsch téměř na vrcholu řady špuntových sluchátek a nad nimi najdeme již jen pár modelů. Pojďme se tedy podívat na Klipsch X6i, která vás na první pohled osloví zajímavým designem a pevně věřím, že ihned po vyzkoušení také jedinečným zvukem.

Ještě než začneme s hodnocením samotných sluchátek, podíváme se na to co vše k nim patří. Co říct o balení, snad jen to, že kdybych byl odsouzen k trestu smrti a mohl mít jedno jediné poslední přání, byla by to facka pro člověka, který ho vymyslel. Sluchátka jsou geniální, krásná, hrají skvěle, ale za balení bych skutečně někoho zabil. Nicméně jakmile se vám podaří po desítkách minut nervů dostat k celému obsahu průhledné plastové krabičky ve které se sluchátka a příslušenství ukrývají, získáte najednou nejen sluchátka, ale také elegantní kožené pouzdro do kterého je pohodlně zasunete, klip na připnutí kabelu na oblečení a rovnou 5 různých velikostí a typů náušníků, aby vám špunty v uších skvěle držely a mohli jste si skutečně vychutnat jedinečný zvuk, ke kterému se dostaneme na nejbližších řádcích.

V balení tedy nechybí vůbec nic a najdete zde vše pro to, abyste si sluchátka přizpůsobili obrazu svému, mohli je jednoduše a bez obav přenášet a nebo připnout na oblečení, což jsou věci, které často chybí i u dražších modelů a rozhodně potěší! Co se tedy výbavy týká, nebudete rozhodne zklamaní a i ti, kterým drtivá většina špuntových sluchátek nedrží v uších nebo je naopak nepřiměřeně tlačí si přijdou na své, což je rozhodně obrovské plus hned na začátek.

Tím prvním čeho si na X6i všimnete zejména pokud sáhnete po bílé variantě je kabel, který je netradičně krytý průhlednou bužírkou a uvnitř ní tak máte možnost vidět propletenec měděného a bílého drátu, což vypadá skutečně velmi netradičně a zajímavě. věřím, že pokud je vašim nejlepším kamarádem kolo po babičce a oblíbeným nápojem bezkofeinové latté s příchutí rebarborového listí spadaného během podzimu v severozápadní Dakotě s lehkou pomerančovou pěnou, pak vás v podstatě ani nebudou zajímat další řádky věnované zvuku a prostě si je již rovnou objednáváte.

klipsch-x6i

Pro ty ostatní ještě doplním, že samotné tělo sluchátek je pogumované a při vložení nebo vyjmutí z ucha neklouže, stejně pogumovaný je také ovladač, který je přímo přizpůsoben iOS a umožní vám spustit aplikaci Hudba, přehrávání, vybrat skladbu a zvolit hlasitost a co je na něm nejlepší je fakt, že aplikaci hudba dokáže spustit i v případě, kdy je telefon zamknutý. Na konci sluchátek je 3,5mm jack konektor, který má extrémně tenký plastový obal takže je kompatibilní se skutečně každým obalem na telefon a samozřejmě pokud máte iPhone 7, jednoduše jej připojíte k redukci. Sluchátka jsou vynikající co se ergonomie týká a pokud zvolíte ideální náušník, pak vám nejen že drží v uchu jako přibité, ale nic vás netlačí a značně tlumí také okolní hluk.

Co se zvuku týká, tak upřímně příliš nechápu smysl špuntových sluchátek, která stojí řádově desítky tisíc korun a Klipsch X6i jsou na vrcholu ceny, kterou bych za špunty byl ochotný zaplatit. Přece jen totiž drtivá většina lidí poslouchá hudbu venku z telefonu nebo iPodu a i když existují highend přenosné přehrávače, ruku na srdce, kolik se jich prodává? Kvalita zvuku z telefonu tedy není na takové úrovni aby dokázala využít jejich potenciál a mít špunty na doma mi připadá celkem neergonomické a zbytečné. Klipsch X6i tedy osobně považuji co se cenové hladiny týká za maximum, co jsem ochotný za sluchátka na ven věnovat.

img_0658

Klipsch má u všech svých produktů specifický zvuk, respektive jeho specifické zbarvení, což však má každá společnost na světě a někdo dokonce tyto zbarvení zvuku dělí na americké, skandinávské a japonské nebo další. Ovšem zbarvení u Klipsch je velmi decentní a zvuk který vychází ze sluchátek sice je něčím specifický, ale přesto je velmi čistý a jen velmi jemně přibarvovaný samotnými sluchátky. Díky tomu se X6i skvěle hodí pro poslech jakéhokoli žánru od klasiky, přes hard-rock až po rap nebo elektro. Skutečně se jedná o jedna z mála sluchátek, která mohu doporučit lidem, kteří si občas rádi poslechnou Pink Floyd, jindy zase Lil Wayne, poté pro změnu Awolnation a v depresivním období pak Mariána Vargu. Ani u jednoho žánru totiž nepoznáte, že ten jiný hraje na sluchátkách líp.

To co mě na nich nejvíc baví je zpěv, ten skutečně vyniká a i ve vysloveně uřvaných skladbách, kde je shluk nástrojů a do toho zpěv, dokáže hlas vyniknout a je mu krásně rozumět. Co se mi líbí nejvíc je ale fakt, že navzdory tomu, že se jedná o špuntová sluchátka, vůbec tak neznějí. Většina špuntů se totiž snaží soustředit hudbu přímo do středu vaší hlavy a vy tak vnímáte zvuk uvnitř hlavy což způsobuje, že jednotlivé nástroje nemají šířku a znějí jako jeden shluk. Oproti tomu Klipsch X6i dokáží dodat skutečnou šířku nástrojům a kdybyste si představili například centimetr od délce 100cm a vy byli uprostřed, pak jeden nástroj je na 1cm, druhý na 20cm a další na 80cm a tak dále. Právě to mě u Klipsch překvapilo asi ze všeho nejvíc, vůbec totiž neznějí jako klasické špunty, ale spíše jako kvalitní reproduktory nebo sluchátka přes hlavu!

Resumé
Pokud hledáte sluchátka která bez toho aniž by o tom dlouho sáhle mluvila na obalu skutečně drží v uších, nabízí možnost si je přizpůsobit i tomu nejnáročnějšímu oušku na světě a dokáží po zvukové stránce uspokojit skutečně naprosto drtivou většinu posluchačů, pak jste je našli. Skutečně si myslím, že pokud si Klipsch X6i koupíte na poslech z mobilního telefonu nebo iPodu, pak budete nadmíru spokojeni. Pokud jste tedy rozhodnuti dát za špunty lehce přes pět tisíc korun, pak jsou Klips X6i správnou volbou, která vás nezklame a naopak v mnoha směrech příjemně překvapí, protože nabízí spoustu věcí, kterými se ostatní výrobci chlubí a tvrdí, že pro ně mají speciální technologie a přitom jsou to jen řeči na obalu. Klipsch na místo toho přináší skvělá sluchátka se kterými můžete jít na sk8 nebo snb i bez toho, aniž by to výrobce musel tvrdit na první stránce.

img_0670

Dnes nejčtenější

.