Zavřít reklamu

Storytime pro Apple TV je nejnovější aplikace, kterou zcela v tichosti vydala společnost Apple. Spadá pod iBooks a je určena majitelům Apple TV čtvrté generace. Nová aplikace je ke stažení v tvOS App Store a přináší do Apple TV iBooks pro děti. Nese název iBooks StoryTime a dětem má pomoci zlepšovat jejich čtenářské dovednosti prostřednictvím funkcí, jako je interaktivní audio, hlasité předčítání a další.

Funkce Read-Aloud zobrazí na obrazovce titulky, synchronizované s mluveným komentářem. Můžete to znát například z karaoke. Účelem funkce je naučit děti „dešifrovat“ slovo a správně ho přečíst. Po aktivaci této funkce se stránky v knize otáčejí automaticky spolu s mluveným komentářem. Pokud je vypnuta, mohou uživatelé použít Siri Remote. „iBooks StoryTime nabízí vaší rodině zcela jiný způsob, jak zažít klasické dětské knihy a objevovat nové oblíbené tituly. S vyprávěním formou Read-Aloud a s nádhernými ilustracemi dokáže každý vybraný titul v aplikaci změnit vaši Apple TV.“

V současné chvíli iBooks StoryTime nenabízí příliš širokou škálu knih. Důvodem je nejspíš složitá optimalizace, která je potřebná k zobrazení knihy na televizní obrazovce. Výběr knih v iBooks StoryTime je omezen na následující tituly:

Green Eggs and Ham
The Little Red Hen
Goodnight Moon
Chicka Chicka ABC
Big Brother Daniel
The ABCs of Cookies
Meet Tracker

V rámci propagace aplikace iBooks StoryTime nabízí Apple uživatelům k bezplatnému stažení knihu „Dora’s Big Buddy Race Read-Along Storybook“. iBooks StoryTime je zdarma ke stažení v tvOS App Store.

apple-tv-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.