Zavřít reklamu

Za poslední roky nemůže být pochyb o tom, že hlasová virtuální asistentka od Applu Siri udělala pokrok mílovými kroky. Dělat si z ní pouze legraci již nějakou dobu není tak úplně možné. Apple vynaložil mnoho prostředků na to, aby se Siri co nejvíce zlepšovala a její služby byly co nejlepší. K položkám, které Apple vylepšuje, patří i hlas Siri.

Ještě lepší Siri

Siri přes veškerou snahu pochopitelně stále není dokonalá. Kromě jiného jí přibyla i konkurence od Googlu a Amazonu. Nicméně Apple bere otázky umělé inteligence skutečně vážně. Výsledkem je, že se v nastávajících letech můžeme těšit na další vylepšování Siri – dočkáme se toho možná už u iOS 11. Počátkem tohoto týdne odhalil Business Insider, že Apple provozuje tajnou vývojovou laboratoř, ve které tým vědců a výzkumníků pracuje na povýšení Siri na vyšší úroveň. Zvláštní zřetel je pak brán na vylepšování hlasu Siri tak, aby zněl co nejvíce jako lidský, nikoliv robotický. Již v iOS 10 si můžete u Siri v hlase povšimnout rozdílu oproti předchozímu mobilnímu operačnímu systému od Applu.

Siri bez VocallQ?

Software VocallQ, který pomáhá počítačům a lidem vést přirozenější dialog, si k Siri ještě cestu nenašel. „Myslím, že je extrémně nepravděpodobné, aby byl VocallQ součástí Siri,“ uvedl pro Business Insider zdroj, blízký oboru umělé inteligence. „Apple k tomu má ale očividně důvod.“ Zmíněný tým údajně pracuje v blíže nepopsané budově v Cambridge a čítá okolo 30 zaměstnanců. Za pozornost stojí fakt, že řada jeho členů dříve pracovala právě pro VocallQ.

Siri iOS 10 FB

Zdroj: BGR.com

Dnes nejčtenější

.