Zavřít reklamu

Jedním z hlavních cílů pro společnost Apple, je neustále vylepšování svých produktů. U hardwaru jsme na to již zvyklí a každý rok tak přijdou skokové změny, avšak u softwaru to tak není. Tam probíhají změny neustále. Některé jsou „pod kapotou“ a uživatelé na ně nepřijdou, jiné jsou naopak viditelné až dost. Ideálním příkladem jsou Apple Mapy, které společnost vylepšuje neustále od doby, co je vypustila mezi uživatele. Dalším takovým příkladem je Siri. Hlasová asistentka, se kterou má Apple obrovské plány do budoucna a proto se snaží co to jde. 

Tim Cook je na služební cestě v Japonsku a právě vzhledem k této příležitosti prohlásil, že je to právě Japonsko, kdo se bude velice výrazně podílet na tom, jak se bude do budoucna Siri vyvíjet. Cook prozradil několik zajímavých věcí japonskému Nikkei Asian Review.

Apple staví v Yokohamě nové vývojové středisko, které by mělo být hotové do konce prosince letošního roku. Na tomto místě bude probíhat výzkum a vývoj specializovaných věcí, týkajících se extrémně náročných inženýrských otázek, zejména v souvislosti s umělou inteligencí a autonomního myšlení. Podobné středisko společnost buduje také v Číně, ale jeho smysl je dle Cooka poněkud odlišný.

Právě v Japonsku se mají soustředit síly na to, aby Apple přišel s vlastní dokonalou umělou inteligencí. A je to právě Japonsko, které v sobě skýtá hluboký odkaz robotiky a které má k tomuto oboru opravdu velice blízko. Právě zde tak bude možné najít a uplatnit ty nejlepší lidi z oboru, kteří pomohou Applu splnit jejich cíl.

Siri iOS 10 FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.