Zavřít reklamu

Čtvrteční keynote je již několik dní za námi a většina emocí tak konečně opadla (nebo alespoň pomalu opadá). Přes víkend bylo ještě poměrně nemožné vést smyslupnout debatu o tom, co Apple ve čtvrtek představil, jelikož spousta uživatelů nemohla rozdýchat několik různých věcí. Dnes už je snad vše v pořádku a uživatelé se snad již smířili s tím, jakým směrem se v současné době Apple vydává. Nejzajímavějším prvkem nových MacBooků Pro je nový Touch Bar. Přes víkend se začaly objevovat zajímavé informace o tom, jak to s ním vlastně v zařízení je. Jak funguje apod.

O novém MacBooku Pro toho Apple na keynote napovídal hodně. Co nám ovšem neřekli je fakt, že ve stroji kromě macOS běží také iOS. Systémy se nedají nijak přepínat a do mobilního iOS se v podstatě ani nedostanete. Je zde „pouze“ proto, že se stará o bezproblémový chod novinky s názvem Touch Bar. Tento dotykový OLED panel je poháněn právě mobilním systémem od Applu, i když ve značně pozměněné podobě.

Pravdou je, že Touch Bar využívá podstatně upravenou verzi systému watchOS, která je zase znatelně upraveným systémem iOS. Celý tento funkční svazek, tedy Touch Bar a iOS, je poháněn čipem T1 a na celém macOS běží naprosto nezávisle. Oba systémy spolu komunikují skrze interní USB rozhraní a to oběma směry zároveň. T1 čip se kromě správy Touch Baru stará také o Touch ID a přední FaceTime kameru. Celý procesor je velice podobný čipu S1, který se nachází v Apple Watch.

macbook-pro-touch-bar-fb-2

Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.