Zavřít reklamu

iOS 10 díky svým novinkám otevírá dveře k novým možnostem. Například na uzamčené obrazovce nyní můžete zobrazovat náhledy na zprávy, zobrazovat si základní informace díky widgetům, nebo dokonce díky novým notifikacím aktivovat některé funkce aplikace. Na jednu stranu je sice pravda, že novinky odhalí někomu nežádoucímu, komu se dostane váš iPhone do ruky, mnohem více informací, ale na druhou stranu z nich lze vytěžit i nějaké bonusy.

Doposud, když jste chtěli někomu zavolat přímo u zamčené obrazovky iPhonu, jste museli využít Siri a nadiktovat jí, komu přesně má zavolat, což bylo obzvláště u nás v ČR a SR problém, protože Siri našim jménům moc nerozumí. V iOS 10 je ale možné zahájit hovor z uzamčené obrazovky i bez Siri. Pojďme si ukázat, jak na to, i když jde vlastně o triviální návod.

Na domovské obrazovce přejeďte prstem po displeji zleva doprava, ukáží se vám widgety. Sjeďte úplně dolu a klikněte na Upravit. Přidejte si widget Oblíbené, můžete jej posunout nahoru, a poté klikněte nahoře na Hotovo. Nyní jděte do aplikace Telefon, klikněte dole na Oblíbené, zvolte vlevo nahoře +, vyhledejte požadovaný kontakt a zvolte Zavolat. Kontakt se vám přidá mezi oblíbené a tím je v podstatě hotovo.

Nyní už jen stačí na uzamčené obrazovce přejet prstem po obrazovce zleva doprava, přičemž se vám ukáží widgety, mezi kterými nebude chybět ani přidaný widget Oblíbené. Pokud kliknete na ikonu přidané kontaktu, automaticky se zahájí hovor, aniž byste museli iPhone odemykat.

iPhone call FB

Dnes nejčtenější

.