Zavřít reklamu

Reakcí na klesající popularitu této ještě nedávno velmi oblíbené hry se rozhodl Niantic, vývojář aplikace, představit několik aktualizací týkajících se právě přilákání nových hráčů do své komunity. Tvůrce hry označuje aktualizace jako „výhodné pro všechny hráče,“ nicméně je více než viditelné, že tyto aktualizace hlavně zvýhodňují úplné nováčky.

První změnou je chytání vzácných Pokémonů, kde by měli mít hráči v brzké době mnohonásobně vyšší šanci na úlovek. Šance k ulovení vzácného Pokémona se zvýší pokaždé, když hráč chytí méně vzácného, kterého již vlastní. Pokud tedy například bude mít některého z ohnivých Pokémonů uloveného vícekrát, je velká pravděpodobnost, že se mu někde brzy objeví jiný, vzácný ohnivý Pokémon.

Druhá změna se zaměřuje na trénování v přátelských Gymech, dovolující hráčům vložit k tréningu až 6 Pokémonu najednou, oproti aktuálnímu limitu pouze jediného Pokémona. Hra také získá zvýšení CP Pokémona na základě úrovně hráče. Touto novinkou chtějí vývojáři ulehčit arény pro hráče s menšími úrovněmi, aby byli schopni vyšvihnout svou týmovou prestiž v Gymu oproti již ostříleným trenérům virtuálních příšerek.

pokemon-go-770px

*Zdroj: macrumors

Více bleskovek

.