Zavřít reklamu

Světové špičky hackingu, decentralizované ekonomiky a kryptoanarchie se 30. září sjedou do Paralelní Polis v pražských Holešovicích na třídenní kongres, jehož programem se jako hlavní téma bude prolínat bitcoin. Jaké alternativy ke stávajícímu systému přináší a jaké problémy může řešit? Nabitý program, který je ode dneška k dispozici, zodpoví nejen tyto otázky.

Mezi téměř padesáti převážně zahraničními spíkry je podle pořadatele Martina Šípa vůbec nejočekávanější osobností Andreas Antonopoulos: „Je to skvělý řečník, vizionář a popularizátor bitcoinu a decentralizace. Obsah jeho sobotní přednášky Myšlenky o budoucnosti peněz bude pro všechny překvapením, protože obsah vytváří pár hodin před vystoupením dle aktuální inspirace,“ představuje ho Šíp.

Odlehčené a velmi praktické bude také nedělní vyprávění bitcoinového cestovatele Felixe Weise. „Felix strávil 18 měsíců na cestách po celém světě jen s jediným platidlem, bitcoinem,“ zve na jeho přednášku Martin Šíp s tím, že Felix cestu přežil, užil si ji a dokázal, že bitcoin není pouze hříčkou počítačových nadšenců.

hcpp16-1

„Osobně se také velmi těším na legendu Timothy C. Maye. Byl to právě on, kdo před třiceti lety vytvořil Manifest krypto-anarchie. Bude to zvláštní moment, protože pokud vím, tak od vzniku Bitcoinu na žádné konferenci nevystoupil a nikdy se k němu nevyjádřil,“ vybírá Šíp třetí highlight letošního kongresu. Timothyho přednáška nazvaná Třicet let kryptoanarchie shrne třicetiletou historii rozvoje nástrojů svobody na Internetu a bude zakončena nadějným výhledem do budoucnosti.

Kromě přednášek, debat a workshopů se mohou návštěvníci těšit i na doprovodný program. Proběhne například světová premiéra tzv. Swarming Drones Show. Drony se dočkají i vlastní prezentace v sobotu mezi osmou a devátou hodinou večer. Součástí programu je i přehlídka 3D tištěné módy Fashiotn.stl, která proběhne 1. října v La Fabrice. Poslední perličkou je pak sobotní světová premiéra hackerského filmu Down the Deep Dark Web od šesti hodin spojená i s panelovou diskuzí.

  • #HCPP16 | 30. 9. – 2. 10. 2016 @ Paralelní Polis & La Fabrika | Dělnická 475/43, 170 00 Praha 7

hcpp16-2

Dnes nejčtenější

.