Zavřít reklamu

Podle Bloombergu Apple vyvíjí novou vylepšenou monitorovací aplikaci, která bude sledovat zdraví a kondici svého uživatele. Aplikace by měla umět lépe zpracovávat a analyzovat sesbíraná data a jejich důsledky. Společnost v posledních letech najala mnoho odborníků na zdraví, kteří společnosti s vývojem nových aplikací pomáhají.

Dnešní zpráva mluví o aplikacích pro Apple Watch, mezi kterými by měla být i jedna, která bude sledovat váš spánek. Další z nich by měla být aplikace sledující kondici svého uživatele v době, kdy se tepová frekvence vrací po cvičení na normální klidovou hodnotu.

Jeden ze zdrojů ve zprávě uvedl, že přidávání nových senzorů do chytrých hodinek ničemu nepomůže. Například glukometr nebo měřič krevního tlaku by v Apple Watch využilo pouze omezené množství lidí. Další senzory by také musela Applu schválit americká FDA, což by společnosti pokrok pouze ztížilo. Podle zdroje tak stávající senzory společnosti stačí. Omezení totiž údajně není v nich, ale v softwaru, který sesbíraná data zpracovává.

Apple chce ze svého HealthKitu nakonec vyvinout nástroj, který usnadní sledování zdraví nejen uživateli, ale i jeho doktorům, kteří budou mít k datům přístup. Hodnoty by totiž mělo být možné snadno a rychle nahrát do databáze v nemocnici i je poslat samotnému doktorovi.

Minulý rok kalifornská společnost koupila společnost Gliimpse, která by v tomto pokroku měla sehrát klíčovou roli. Před koupením společnost vyvíjela samostatný univerzální systém na sledování zdraví.

zdravotniid2

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.