Zavřít reklamu

Během prezentace watchOS 3 nám Apple ukázal na WWDC 2016 také novou aplikaci, kterou Apple Watch disponují díky novému operačnímu systému a tou je Breathe, neboli Dýchání. Princip aplikace je jednoduchý – Apple nás chce zbavit stresu. Žijeme v uspěchané době a Apple chce lidem aplikací Breathe ukázat, že je také potřeba myslet na svoje duševní zdraví a téměř nás nutí si odpočinout. Už 13.9.2016 vyjde oficiálně pro všechny watchOS 3, ve kterém se zmiňovaná aplikace nachází. My vám už teď poradíme, jak změnit interval Dýchání.

V základním nastavení hodinek se vám aplikace připomene každých 5 hodin, kdy je nastavena základní frekvence na 7 dechů za minutu. Připomínky dýchání, ale i frekvence jde samozřejmě v aplikaci změnit.

Aplikaci si můžete přizpůsobit aby dechové cvičení trvalo až pět minut a můžete udělat od čtyř dechů za minutu až po deset za minutu. Na začátku vás aplikace požádá abyste mlčeli a svoji pzoronost věnovali dýchání. Následně se začnou na displeji iPhonu rozpínat a smršťovat kruhy tak, jak máte předem nastaveno a aplikace vám vizuálně pomůže dodržt rychlost dechu. Jak ale zmiňované intervaly či frekvenci změnit?

Nejprve zapneme aplikaci Watch, kde nalezneme položku Dýchání na kterou klikneme. V případě, že chceme změnit počet připomínek, tak klikneme na možnost Připomínky dýchaní, kde můžeme interval změnit. Pokud chceme změnit dechovou frekvenci klikneme na možnost Frekvence. Změny se ihned projeví.

dychani-navod

Aplikace také využívá haptický motorek, který klepe na zápšstí a pomáhá vám udržet rychlost kterou nadechujete a vydechujete. Díky haptickému motorku můžete během tohoto cvičení také zavřít oči a oddat se naprosté relaxaci. Na konci cvičení se zaznamená váš “výkon” a aplikace změří tep uživatele.

brathe-fb-new

Dnes nejčtenější

.