Zavřít reklamu

Je to již několik let, co se stala hlavním dodavatelem dedikovaných GPU pro Apple společnost AMD. Spolupráce Applu a AMD se datuje od roku 2014, kdy AMD vystřídalo konkurenční společnosti nVidia, která s Applem spolupracovala několik let. Tato výměna partnerů proběhla z části proto, že byla jedna generace grafických řešení od nVidie poněkud poruchovější a v počítačích od Applu nedělala dobrotu. Od té doby tedy Apple spolupracuje s „červenými“, ale nyní to vypadá, že by se situace mohla opět změnit. A dalo by se říci, že konečně. 

Na webu společnosti nVidia se totiž objevily informace o tom, že společnost hledá několik nových lidí, kteří jim pomohou s přípravou těch nejlepších Apple produktů. V popisu pracovního místa je doslova uvedeno „..pomoci připravit další revoluční produkt společnosti Apple“ a zaměstnanci na dané pozici budou pracovat „.. v blízkém partnerství s Applem“. Velice pravděpodobně se tak jedná o pozici, která se bude zabývat implementací nových grafických čipů od nVidie do MacBooků/iMaců. A to by měla být sakra dobrá zpráva.

Následující refresh MacBooků bude obsahovat grafické čipy architektury Polaris, které pochází z dílny od AMD. V současné (a leckdo by navrhl, že nejen v ní) generaci však AMD poněkud ujel vlak a nVidia je se svými grafickými procesory podstatně napřed. A to především z hlediska efektivity samotné architektury, což je při použití v noteboocích velice podstatný aspekt. V následující verzi MacBooků/iMaců se grafiky od nVidie již nedočkáme, ale aktualizace pro příští rok by už grafické řešení od „zelených“ obsahovat mohla. A to je po dlouhé době opravdu dobrá zpráva.

macbook-nvidia-fb

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.