Zavřít reklamu

iCloudApple v minulém týdnu rozšířil nabídku úložného prostoru na iCloudu. Ke standardním kapacitám jako 50GB, 200GB a 1TB přidal novou, 2TB kapacitu. Společnosti si za ní účtuje měsíční poplatek ve výši 20 euro. Jedná se tak o dosud největší verzi úložiště na iCloudu a Apple se tímto krokem připravuje na příchod iOS 10, který by měl místo na cloudovém úložišti využívat více, než všechny předchozí varianty systému. Je to také logické vzhledem k tomu, že se zvyšují paměťové možnosti mobilních zařízení – letos by měl dorazit iPhone s kapacitou 256GB. 

Dosavadní nabídka zůstává stále stejná tj. 50GB za 1€, 200GB za 3€, 1TB za 10€ a nově 2TB za 20€. Vše samozřejmě v měsíčních platbách. Co ovšem zůstává už několik let stejné, je základní kapacita, kterou dostávají uživatelé zdarma. Oněch slabých 5GB je tu s námi už několik let a v dnešní době to může být už opravdu omezující. Většina lidí to tak musí řešit dokoupením 50GB za symbolické euro měsíčně. Společně s ukončením prodejů 16GB iPhonů by však Apple mohl zvýšit základní úložiště na 10GB. Věřím, že by to spousta lidí uvítala. Ale Apple by zase přišel o nějaké peníze, takže se toho na 99% nedočkáme.

Zvýšení maximální kapacity iCloudu se pravděpodobně váže na chystané změny v macOS Sierra. V novém systému bude umožněno extenzivnímu využívání iCloudu, jelikož bude nově možnost uložení dokumentů a celé plochy (a souborů na ní) právě tam. Tato novinka tak může být velice prostorově náročná (samozřejmě je to individuální). Jak přesně funguje se můžete podívat na videu níže, a udělat si tak obrázek o tom, kolik místa na iCloudu by zabrala právě vám.

2TB iCloud

icloud-hack

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.