Zavřít reklamu

HealthKitV poslední době mají na americkém patentovém úřadě zcela jistě dost živo. Minimálně tedy, co se týče požadavků od Applu. Jeden patent střídá druhý, a je jedno zda-li se jedná o iPhony, MacBooky nebo dokonce i Apple Car. Nejnovější patent, který byl Applu přiznán včera odpoledne, je tentokrát pro Apple Watch. Nejedná se vysloveně o chytré hodinky jako takové, ale o speciální zařízení na měření EKG, které půjde použít na několika částech těla a které bude využívat několika senzorických elektrod. Zda-li se bude jednat o samostatný produkt, nebo to bude jen součástí Apple Watch není jasné.

V patentu se hovoří o nástroji, který funguje jako multifunkční a přenosné EKG zařízení. První, co člověka napadne, je, že se jedná o funkci, která najde cestu do Apple Watch a že se jedná pravděpodobně o něco, co vzniklo ještě předtím, než Apple se svými chytrými hodinkami přišel. Opak je pravdou, jelikož žádost o uznání patentu pochází z druhého čtvrtletí letošního roku. Jedná se tedy o velice čerstvou záležitost.

heart-wearable-patent

Celý patent je poměrně dost technický a zabíhá do velmi specifických detailů o tom, jak měření EKG probíhá a jak dokázat, aby bylo celé měření co nejpřesnější a co možná nejméně náchylné na odchylky. Mnoho lidí spekuluje o tom, že by se Apple mohl chystat k výrobě pokročilých zdravotních zařízení. Takovýto senzor by byl jen jedním z mnoha.

Tim Cook v poslední době hodně hovoří na téma, jak lidské zdraví a léčení hraje velice důležitou roli v dlouhodobém strategickém horizontu společnosti. Tak jako tak je vidět, jak se Apple snaží přijít s něčím novým, nebo nějak přispět, do této oblasti. Na svůj HealthKit jsou velice pyšní a to to má být údajně jen začátek.


heart-wearable-patent-2-e1470913277237-800x952

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.