Zavřít reklamu

App-Store-apps iconAnalytická společnost App Annie, která se zaměřuje na obchody s aplikacemi, vydala report za druhý kvartál letošního roku, ve kterém hodnotí to, jak si jednotlivé společnosti a jejich obchody vedly. V dubnu vyšly výsledky za první kvartál, o kterých jsme vás informovali v tomto článku. Druhý kvartál pak kráčel stejným směrem pouze s tím rozdílem, že Apple App Store ještě více odskočil konkurenční službě Play Store od Googlu. A to především díky obrovskému nárůstu zájmu v Číně, kde ale Play Store nepůsobí, jelikož Google nechce v této zemi své služby nabízet.

Podle výsledků za druhý kvartál je App Store o 100% více ziskovější než Play Store i přes to, že Play Store zaznamenává dvojnásobek celkového počtu stahování. Tento trend tedy navazuje na výsledky z prvního kvartálu s tím, že tentokrát jsou zase o podstatnou část lepší (75% v Q1, 100% v Q2).

screen-shot-2016-07-19-at-6-36-40-pm

Obrovskou měrou se na tom podílí Čína a tamní boom v oblasti mobilních aplikací. Právě kvůli této gigantické popularitě předehnala Čína USA ve statistice největších výdělků dosažených skrze App Store. Jak se můžete přesvědčit níže, za poslední rok v tomto ohledu Čína povyrostla na téměř dvojnásobek. Americký a Japonský trh se pak nachází daleko za tím čínským. Nejvýdělečnějším obsahem jsou pak logicky hry.

screen-shot-2016-07-19-at-6-36-21-pm

Kromě Číny je také zajímavý fakt, že na pozici USA se také pomalu ale jistě dere Japonsko, které svými výsledky trh v USA dohání. Není to nějaké závratné tempo, ale meziročně je to více než jasné. Podle analytiků z App Annie je velice reálně, že v následujících několika letech bude celkový výnos (nejen tedy pouze z her) z čínského trhu vyšší než ten americký.

iphone 6s - appstore-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.