Zavřít reklamu

eddy-cueVe středu jsme psali o tom, jak se Apple chystá na trh se svou vlastní reality show, která bude zaměřená na vývojáře aplikací, a má jít o, pro Apple, nový druh zábavního formátu s obrovskou finanční motivací pro účastníky. Celá show bude mít hvězdné obsazení na moderátorských pozicích a vítěz soutěže dostane mimo jiné opravdu hodnotné ceny a spoustu nových a zajímavých zkušeností. Hollywood Reporter vyzpovídal vysokého manažera Apple, Eddy Cuea, a řešil s ním pozici a budoucnost Applu na filmovém a televizním trhu.

Kompletní přepis rozhovoru si můžete přečíst zde, mezi jeho stěžejní body ovšem patřila konverzace o tom, jakým směrem Apple směřuje z hlediska budoucnosti Apple TV a vlastní video produkce.

„Naším cílem není vytváření všelijakých televizních seriálů nebo celovečerních filmů. Pokud se nám bude zdát, že takovýto projekt může zapadnout do celkového konceptu toho co děláme, pak něco takového můžeme podniknout, respektive pomůžeme někomu, kdo bude mít o něco takového zájem. Rozhodně tu ale nejsme proto, abychom konkurovali zavedeným službám jako je například Netflix či Comcast.“

„Stejně tak není pravda, že bychom se (jako Apple) snažili odkoupit nějaké natáčecí studio. Okolo velkých společností se vždycky motá obrovské množství spekulací. Je to dáno jak rozsahem společnosti, tak jejím volným kapitálem, který vybízí k nakupovaní podobných subjektů. Se zástupci studia Time Warner proběhlo mnoho diskuzí, ale v současné době se rozhodně o žádný nový nákup v této oblasti nesnažíme.“

V další části rozhovoru pak Cue prozradil, že jednou z hlavních vizí Applu je vstup do nových oblastí, které se ale vážou ke konkrétním produktům společnosti. Například rozšiřování funkcionality Apple Music. Vztah společnosti k „Hollywoodu“ se prý ale výrazně zlepšuje. Prostor pro nějaké budoucí projekty tedy pravděpodobně existuje.

Netflix

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.