Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko iconO tom že Apple spustil veřejnou betu iOS 10 a macOS Sierra jsme vás informovali už včera, stejně tak jako o tom, zda-li se vám vyplatí to zkoušet nebo ne. V případě že stále ještě váháte a nejste si jistí, zda-li se vám to chce dělat, respektive nevíte jak na to, v tomto článku najdete podrobný návod jak úspěšně dosáhnout tohoto cíle. Je to v podstatě velmi jednoduché, potřebujete jen několik věcí. Na konci článku najdete také detailní video, pokud vás nebaví číst :)

Nejprve si musíte odpovědět na otázku, zda-li chcete open betu iOS 10 opravdu vyzkoušet. O všech možných úskalích jsme psali zde. Pokud je vaše odpověď ano, stačí mít k dispozici podporované zařízení a můžete se pustit do toho. Nejstarší podporovaná zařízení jsou tato: 4. gen iPad, iPad Air/Pro/Mini 2, 6. gen iPod Touch a iPhone 5. Pokud máte stejnou nebo novější verzi některého z těchto produktů, nic vám nestojí v cestě.

Před instalací výrazně doporučujeme provést kompletní zálohu zařízení. Jedna se o beta software, který je plný chyb a není nereálné, že byste mohli o svá data přijít. Aˇž budete mít zálohováno, můžete postupovat podle následujících bodů:

  1. Skrze zařízení na které chcete iOS 10 nainstalovat, musíte otevřít tento odkaz.
  2. Klikněte na tlačítko „Sign Up
  3. Zaregistrujte se do Apple Beta Programu za pomocí vašeho Apple ID
  4. Potvrďte souhlas (pokud s nimi samozřejmě souhlasíte… :) ) s podmínkami použití softwaru v pravém dolním rohu
  5. Klikněte na záložku iOS
  6. Klikněte na „Enroll your iOS device“ odkaz
  7. Klikněte na tlačítko „Download profile„, budete přesměrováni do nastavení
  8. Klikněte na „Instalovat
  9. A ještě jednou
  10. Klikněte na restart
  11. Po zapnutí zařízení přejďete do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru a mělo by se zde objevit vyhledávání aktualizace
  12. Klikněte na „Stáhnout“ a poté „Instalovat
  13. Opět potvrďte podmínky využití
  14. Až se vše stáhne, potvrďte okamžitou instalaci a počkejte, až se vše dodělá.

Pokud jste se dostali až sem, gratulujeme, máte k dispozici iOS 10. Celý proces vám nezabere více než 20 minut, pokud máte rychlý internet, bude to vše ubíhat daleko svižněji. Teď už vám nezbývá nic jiného, než prozkoumávat nové zákoutí systému, objevovat nové funkcionality a hledat a nahlašovat bugy. Od toho jste přece v open betě, nebo ne? :)

ios10_1

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.