Zavřít reklamu

avastJako blesk z čistého nebe protnula letní okurkovou sézónu zpráva, kterou zveřejnili zástupci společnosti Avast. Tuzemská společnost Avast totiž kupuje svého největšího konkurenta, společnost AVG Technologies. Obě společnosti jsou známé především díky svým antivirovým programům, které pozná celý svět.

Celý obchod byl oficiálně oznámen dnes a jedná se o jednu z nějvětších akvizicí v historii naší země. Společnost Avast totiž kupuje AVG za částku 1,3 miliardy amerických dolarů, tedy 32 miliard korun. Za jednu akcii AVG zaplatí Avast 25 amerických dolarů v hotovosti, což je 33% navíc oproti tomu, za kolik se včera večer akcie obchodovaly na burze.

Důvodem akvizice nejsou v tomto případě patenty nebo technologie, ale podíl na trhu. Avast totiž díky akvizici získá přístup na trhy, na kterých je AVG zavedenou jedničkou. Zajímavé je, že jak Avast tak i AVG jsou původem české společnosti, AVG totiž založili studenti v roce 1991 v Brně pod názvem Grisoft. V současné době je AVG společností se sídlem v Nizozemsku.

AVG v současné době nabízí svůj software ve 22 jazacích a používá jej 170 milionů uživatelů. Když k tomu připočítáme 230 milionů uživatelů Avastu, bude společnost Avast vlastnit trh se 400 miliony zákazníky.

„Naše odvětví zažívá velké změny, a tato akvizice nám poskytne šíři a záběr zůstat na špici, jak už pro stávající zákazníky tak i pro nové.Pro českou firmu jako Avast je být preferovaným produktem pro takové množství uživatelů obrovským úspěchem, a velmi si vážíme důvěry, kterou zákazníci do našich produktů a služeb vkládají. Kombinací těchto dvou skvělých technologických firem – které mimochodem po dlouhou dobu sdílejí stejné hodnoty a podobnou firemní kulturu – nám dává unikátní možnost chopit se nových příležitostí a otevřít tak novou kapitolu našeho růstu.“, řekl Vince Steckler, generální ředitel Avast Software.

„Je nám potěšením stát se součástí Avastu, který měl, jako společnost nekótovaná na burze, vždy schopnost zaměřovat se na dlouhodobé, strategické cíle v oblastech zabezpečení pro firmy i koncové uživatele.Velikost nové společnosti jí umožní více investovat do rostoucích trhů, a to i v kontextu připojování stále více zařízení k Internetu a s ním souvesejícímu rostoucímu množství hrozeb v éře Internetu věcí (IoT),“ dodal generální ředitel AVG Gary Kovacs

avast-664x374

*Zdroj citací: czechcrunch.cz

 

Dnes nejčtenější

.