Zavřít reklamu

iOS 9.3.2 iconJen pár dní po představení iOS 10, kdy si nový systém chtěl každý z vás vyzkoušet, jsme zveřejnili návod, jak přejít zpět na iOS 9.3.2. Nový iOS 10 spotřebovává výrazně více baterie a obsahuje několik chyb, což nemusí každému vyhovovat. Návod však zahrnoval jen postup, při kterém se sice vrátíte poměrně rychle na iOS 9, ale také přijdete o všechna svá data, tedy pokud jste před nainstalováním iOS 10 neprovedli zálohu, což asi neudělala většina z vás. Až nyní jsme ale zjistili, že existuje i postup, při kterém přejdete z iOS 10 na iOS 9 a nepřijdete téměř o žádná data. Návod je v podstatě stejný, jako ten minulý, jen se liší v jednom bodě.

Jak přejít z iOS 10 zpět na iOS 9

1. Z této stránky si do Macu/PC stáhněte iOS 9.3.2 pro své zařízení
2. Stáhněte a nainstalujte si iTunes z těchto stránek, pokud jej ještě nemáte
3. Vypněte na iPhonu funkci Najít iPhone (Nastavení –> iCloud)
4. Připojte iPhone, iPad nebo iPod touch pomocí USB kabelu k PC nebo Macu
5. V iTunes se vám ukáže ikona zařízení v levém horním rohu, na tu klikněte
6. Podržte ALT (na Macu) nebo SHIFT (na Windows) a klikněte na Ověřit aktualizace (!)
7. Vyhledejte stažený soubor s iOS 9.3.2 (ve složce Stahování) a dvakrát na něj poklikejte
5. Proklikejte se instrukcemi na obrazovce a poté již začne instalace samotného systému iOS 9

Pozor: Při tomto postupu byste sice neměli přijít téměř o žádná data, ale na druhou stranu se neprovede čistá instalace, což může způsobit i nějaké problémy se systémem. Downgrade tedy děláte jen na vlastní riziko, protože mohou nastat problémy, že se nepřevedou všechny aplikace, které jste na iOS 10 nainstalovali. Myslete také na to, že se smažou všechny SMS a iMessage zprávy a historie hovorů. Zprávy můžete na iOS 10 zazálohovat pomocí tohoto návodu a poté je na iOS 9.3.2 obnovit.

Na druhou stranu jakmile už jednou budete na iOS 9.3.2, můžete si udělat zálohu, poté nainstalovat znovu čistý systém a obnovit ze zálohy, čímž se případné problémy mohou odstranit.

ios10-ios9-fb

Dnes nejčtenější

.