Zavřít reklamu

ios7-messages-icon

Pokud si své fotografie, kontakty, poštu, záložky nebo poznámky zálohujete na iCloud, tak při čisté přeinstalaci systému iOS o ně nepřijdete. Jediná věc, o kterou můžete přijít jsou textové zprávy a zprávy iMessage. Existují přesto aplikace, které dokáží zálohovat i následně obnovit SMS a iMessage zprávy. To se může hodit i v případě, kdy jste si koupili nový iPhone a nechcete přijít o zprávy. My si v tomto návodu ukážeme, jak na to. Návod je vytvořen na OS X 10.11.4 – El Capitan, měl by být ale funkční i na starších verzích operačního systému.

K zálohování a následné obnově budeme potřebovat Mac, iTunes a program který se jmenuje iBackupBot. Program zdarma můžeme stáhnout na těchto stránkách.

Ještě před samotným spuštěním staženého programu připojíme iPhone k Macu a spustíme iTunes. V iTunes zobrazíme souhrn.  Sjedeme trochu níže do tabulky Zálohy. V možnosti Automaticky zálohovat vybereme Tento počítač a ujistíme se, že nemáme zaškrtnutou možnost Šifrování zálohy iPhonu. Poté stiskneme zálohovat.

zaloha-sms1

Po dokončení zálohování spustíme aplikaci iBackupBot a vybereme v levém sloupci možnost „User Infromation Manager„. a vybereme záložku Messages. Následně klikneme na Import a vybereme naši poslední zálohu.

zaloha-sms2

Zobrazí se zprávy, které byly zálohovány, klikneme na OK a tím je naimportujeme do programu iBackupBot. Zavřeme iBackupBot.

zaloha-sms3

Nyní musíme zapnout iTunes a kliknout na tlačítko Obnovit ze zálohy, vybereme stejnou zálohu kterou jsme vytvářeli a klikneme na tlačítko obnovit. Váš iPhone se obnoví a bude obsahovat textové zprávy, které jsou sloučené přes iBackupBot.

zpravy-message-fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.