Zavřít reklamu

iOS 9 Siri iconSiri nám doslova roste před očima. Za těch posledních několik let, co se poprvé objevila v iPhonu a iPadu, se toho stihla naučit opravdu hodně. Od základní asistentky, jejíž používání bylo extrémně kostrbaté a dělal to málo kdo, po velmi schopnou pomocnici dostupnou 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Dobrá, u nás se pravděpodobně stále ještě nachází spíše v té první fázi, ale to jen kvůli chybějící lokalizaci do češtiny/slovenštiny, která brání rozšířenějšímu používání. Ne každý je ochotný na veřejnosti anglicky mluvit na svůj telefon a vypadat u toho jako idiot. Tak jako tak Apple na Siri pořád maká a je to znát.

Nejnovější poznatek ohledně evoluce hlasové asistentky přinesl server 9to5mac. Představte si situaci, kdy máte na svůj iPad a iPhone relativně blízko sebe a potřebujete si něco se Siri vyřídit. Použijete univerzální hlasový příkaz „Hey Siri“ a zařízení se okamžitě aktivují a systém/asistentka naslouchá. V iOS 9 je problémem to, že se aktivují obě zařízení na jednou. A není nic lepšího, než slyšet mnohohlasnou odpověď na jednu a tu samou otázku, ze které ve finále nebudete mít nic, jelikož tomu nebudete rozumět. V iOS 10 se vám to však již nestane.

Jak můžete vidět na videu níže, jakmile použijete již zmiňovaný hlasový příkaz v blízkosti dvou Apple zařízení, asistentka se aktivuje vždy pouze na jednom. Příkaz rozpoznají obě zařízení, ale zpracuje ho jen jedno. Není zcela jasné, jak k tomu Apple došel ale pravděpodobné vysvětlení tkví v tom, že spolu propojená zařízení nějak komunikují. Apple se o této novince vůbec nikde nezmínil, jak na WWDC, tak v informacích o iOS 10. Teď už jen zbývá, aby to samé Apple udělal také s notifikacemi, aby nezvonil celý byt, když vám někdo zavolá nebo napíše.

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.