Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconAsistentku Siri všichni dobře známe. Apple s ní přišel před několika lety a do budoucna s ní má také velké plány. Kromě využití v telefonech, tabletech a počítačích z ní plánuje udělat samostatnou domácí asistentku, která bude konkurovat produktům jako Amazon Echo nebo Google Play. Vraťme se ale k té verzi, která nás doprovází na každém kroku jak v iPhonech, tak v iPadech. Společnost Creative Strategies si nechala vypracovat průzkum (pro uživatele ve Spojených státech), který zjišťoval jak často a kde lidé Siri využívají. Výsledky pak (ne)jsou příliš překvapující.

Výsledky průzkumu ukázaly spoustu zajímavých věcí. Některé jsou poměrně očekávané, jiné naopak velmi překvapivé. Dle průzkumu asistentku vyzkoušela většina majitelů, jejichž zařízení touto funkcí disponuje. Pouhé 3% všech dotázaných však používají Siri také veřejně. Důvod je dle autorů průzkumu prostý. Většina lidí se prostě a jednoduše stydí komunikovat se svým zařízením na veřejnosti. Tento fakt je prý ale na jednu stranu překvapivý, jelikož je prý v USA poměrně normální, že lidé jsou při telefonování velmi hluční, ale to jim očividně nevadí.

Nejvíce je Siri využívaná během jízdy v autě, kde jí využívá 62% dotazovaných. Pravděpodobně proto, že jsou v té době v soukromí a pokud jedou sami, tak je nikdo neslyší. Domácího používání využívá 39% dotazovaných uživatelů. Pouhé 1,3% lidí pak využívá hlasovou asistentku v práci. Tato nízká hodnota je pak díky dvěma důvodům. První je stydlivost uživatelů a druhá je obava o případné rušení spolupracovníků.

Až 98% uživatelů iPhonů Siri použilo alespoň jednou a více než dvě třetiny dotazovaných pak asistentku využívá občas. Na detailní výsledky průzkumu se můžete podívat zde. Jak jste na tom vy? Použili jste někdy Siri? A pokud ano, děláte to pravidelně, nebo jen občas?

iDrop_SiriSexualAssaultHelp_01

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.