Zavřít reklamu

bittorrent_iconStreamovací služby jsou v posledních několika letech v módě. Ať už se jedná o hudbu nebo video obsah. Popularita hudební streamovací platformy Spotify neustále roste, Apple a jeho Apple Music se také snaží (i když to zatím trochu dře). V oblasti pohybujících se obrázků pak vládne Netflix, v pozadí jsou pak služby jako Amazon Prime a další podobné. Nově se do této společnosti chystá také BitTorrent, který většina uživatelů může znát jako službu pro stahování obsahu P2P technologií. Aplikace BitTorrent Now se však zaměřuje na streamování mediálního obsahu, tedy jak hudby, tak videa. 

Nová aplikace BitTorrent Now, která bude v nejbližší době k dispozici pro iPhone, iPad a Apple TV, nabízí k poslechu či zhlédnutí projekty především alternativních a nezávislých umělců. Vzhledem ke svému původu však nenabízí přístup k obrovskému množství nelegálního obsahu, který se na různých torrentových sítích nachází. Veškeré služby aplikace jsou pouze legálního charakteru.

Kromě standardního přehrávání audia a videa se prý bude aplikace soustředit také na obsah pro virtuální realitu. Jinými slovy, společnost BitTorrent se snaží trochu napravit svou reputaci, která je obecně spojována právě s nelegálním stahováním různého multimediálního obsahu. V současné době aplikace ani nevyužívá P2P technologie, ale veškerý obsah je do zařízení streamován přímo ze serverů poskytovatele. To by se prý ale mělo v blízké budoucnosti změnit. Dle tvůrců má být největším pozitivem celé platformy jeho naprostá svoboda a neomezenost umělců.

2b-bt-now-device-phones-0

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.