Zavřít reklamu

spotify

Mnoho lidí dnes používá streamovací hudební služby. Dříve byly populární například Deezer nebo Pandora, v dnešní době se mezi nejpopulárnější služby řadí především Spotify a Apple Music. První zmiňovaný Spotify dnes potvrdil, že má více než 100 milionů aktivních uživatelů po celém světě, z toho přibližně 30 milionů jsou předplatitelé Premium účtu. Pokud to s rovnáme s Apple Music zjistíme, že je Spotify mnohem výnosnější než Apple Music a to téměř dvakrát.

Eddy Cue minulý týden na WWDC oznámil, že Apple Music má aktuálně 15 milionů předplatitelů. Je nutno podotknout, že v dubnu měl Apple Music 13 milionů předplatitelů a v únoru dokonce 11 milionů. To dokazuje, že počet předplatitelů roste velice rychlím tempem. Někteří se ale domnívají, že počet předplatitelů klesne s příchodem iOS 10 a nového designu, který opravdu nevypadá příliš pěkně.

Spotify bylo spouštěno v Evropě spuštěno roku 2008, do USA expandovalo v červenci 2011 a od té doby je na americkém trhu nejpopulárnější streamovací službou. Přesto chce Apple z pomyslného trůnu Spotify sesadit. Obě služby stojí 9,99$ měsíčně pro jednotlivce a 14,99$ pro rodiny, zatímco Spotify dokonce nabízí i bezplatný program, ve kterém jsou ale omezení a reklamy.

Spotify přesto nedávno oznámilo, že Apple pomohl vzrůstu popularity streamovacích služeb. “Je skvělé, že se Apple přidal do tohoto odvětví. Díky tomu stoupá obecné povědomí o tom, co to vlastně streamovací služby jsou. Jsme rádi že v tom nejsme sami, protože je těžké vybudovat určitý byznys o samotě. Od té doby, co Apple Music vstoupila na trh, rosteme rychleji než kdy dřív” uvedl ředitel společnosti Spotify, Jonathan Forster.

spotify vs apple music

*Zdroj: Macrumors,com

Dnes nejčtenější

.