Zavřít reklamu

oakley frogskins sunglasses Zungle PantherZpůsobů, jak poslouchat hudbu, existuje v dnešní době nespočet. Uživatelé mají k dispozici mnoho typů sluchátek, ať už jde o pecky, špunty, náušní nebo náhlavní sluchátka. Někteří posluchači vyznávají styl poslechu á la základní škola, tj. nahlas puštěnou hudbu z reproduktoru, ideálně z laciného bluetooth repráku, nebo ze stejně kvalitního reproduktoru z telefonu. Doba se však mění, technologie se vyvíjí a stejně tak i způsoby poslouchání hudby. Společnost Zungle minulý týden spustila Kickstarter kampaň na sluneční brýle Zungle Panther, které vám hudbu přenesou skrz lebeční kosti přímo do hlavy.

Vypadají jako legendární Oakley Frogskins, ale nejsou to ony, i když se jim cenou přibližují. Sluneční brýle Zungle Panther jsou revoluční novinkou na poli poslechu hudby. Alespoň tak to prezentuje společnost Zungle na svém Kickstarteru. A o co tedy vlastně jde a jak brýle/sluchátka fungují? Na konci článku najdete ukázkové video.

Koncept je relativně jednoduchý. Vezmete sluneční brýle a vměstnáte do nich bluetooth modul, handsfree, baterii a zařízení na přehrávání hudby. Brýle fungují na principu kostní vodivosti, kdy je vaše oblíbená hudební produkce vedena skrze spánkové kosti přímo do vnitřního ucha. Dle autorů to má výhodu v tom, že tento způsob neruší okolní zvuky, tudíž vás při poslechu pravděpodobně nepřejede auto na přechodu…

Zungle-Panther-image-cred-Zungle

Výdrž na baterii výrobce uvádí zhruba čtyři hodiny. Brýle jsou dostupné v pěti barevných variantách a nabízí možnost výměnných čoček. Samotné čočky existují v sedmi barevných variantách a nabízí ochranný filtr UV400. Kickstarter kampaň je v plném proudu a za 7 dní má společnost vybráno velmi slušných 400 000 dolarů, které navíc stále narůstají. Původní cíl kampaně bylo vybrat 50 tisíc, takže mohou v Zungle pořádně oslavovat. Vzhledem k tomu že se jim za týden podařilo cíl pokořit více než 8x a stále mají více než 3 týdny kampaně před sebou, vypadá to na pořádný úspěch. Alespoň co se finančního cíle týče.

Prodejní cena brýlí je stanovena na 150 dolarů s tím, že pokud projekt podpoříte na Kickstarteru, dostanete se na 90 dolarů za nejlevnější model. Otázkou ovšem zůstává kvalita zpracování samotných brýlí i kvalita hudební produkce. Kvalita samotných čoček pravděpodobně nebude dosahovat již zmiňovaných Oakley brýlí (tvar čoček je ale stejný, tudíž zájemci o prvotřídní optiku mají možnost využití právě Oakley čoček), ale běžným uživatelům by mohla stačit. Kvalita přehrávání je jedna velká neznámá. Minimálně ale víme, že případné přehrávání bude nepatrně slyšitelné i pro okolí uživatele, což může leckoho odradit. Pokud vás projekt zaujal, Kickstarter kampaň najdete zde.

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.