Zavřít reklamu

macOS 10.12 Sierra iconNová verze OS X, vlastně tedy nově macOS Sierra, se nám představila minulý týden během konference WWDC. Záznam celé konference si můžete prohlédnout zde, krátký sestřih zde a informace týkající se macOS zde. Bylo jen otázkou času, než se začnou uživatelé za pomocí dev buildů hrabat v operačním systému samotném a vypadá to, že první informace začínají vyplouvat na povrch. V tomto případě se jedná o zprávu o tom, že nový macOS Sierra rozjedou i uživatelé starších Maců, mimo těch oficiálně potvrzených z úst Applu. Seznam zařízení najdete v článku.

Oficiální podporu macOS Sierra dostanou všechny Macy, které měly to štěstí a byly vyrobeny buď ke konci roku 2009 (late 2009), nebo pak později v roce 2010. Ať už se jedná o notebooky nebo desktopy. Na webu se však objevil nástroj s názvem „macOS Sierra Patch Tool„, který umožní nainstalování tohoto operačního systému i na poněkud starší modely.

Minimální požadavky jsou částečně také hardwarového charakteru, tudíž není možné nainstalovat tento operační systém na opravdu staré modely, ale za použití nástroje je možné jej dostat na zařízení až z roku 2008. Celý seznam neoficiálně podporovaných zařízení je následující. Early 2008 iMac, late 2008 unibody MacBook, mid 2009 MacBook (bílý), late 2008 MacBook Air, early 2008 MacBook Pro, late 2009 Mac Mini, early 2008 Mac pro a 2009 Xserve.

Zpětná kompatibilita se dá posunout ještě o kousíček dál ke starším modelům, ale tam už pak přichází omezená funkčnost WiFi a podobné nedostatky. Co se hardwarových požadavků týče, Sierra funguje na procesorech Core2Duo (Penryn) a novějších a dále potřebuje minimálně 4GB RAM (oficiálně se doporučuje 8).

macOS 10

Zdroj: Lowendmac

Dnes nejčtenější

.