Zavřít reklamu

ios 10 iconSoučástí iOS 9 je takzvaný ReplayKit, který umožňuje uživatelům možnost nahrávat a sdílet herní ukázky z her. To je sice fajn, ovšem iOS 10 jde ještě mnohem dál a nabízí poprvé v historii iPhone službu ReplayKit Streaming, pomocí které mohou uživatelé streamovat živě to, co se děje na obrazovce jejich iPhonu. 

Apple navíc u streamování dovolí stejně jako u standardního ReplayKitu použít mikrofon a přední kameru, aby mohl uživatel dělat takzvané Let’s play videa, tedy videa při kterých ukazuje nejen dění na obrazovce svého iPhonu, iPadu nebo iPodu touch, ale zároveň hraní komentuje a je vidět také jeho tvář. Apple taktéž přináší podporu pro klasický ReplayKit do Apple TV.

Apple by tak mohl do budoucna vybudovat komunitu, kterou mají dnes především hry na počítačích. Přece jen většina nejslavnějších YouTuberů na světě začínala právě streamováním her, které komentovali. Vývojáři jednoduše implementují do svých her připravené API a hru bude možné streamovat. Samozřejmě myslí Apple také na použití funkce pro výukové programy a aplikace. Bohužel streamování funguje skutečně jen v rámci aplikací a her, které budou mít přidáno API do svého kódu a není možné streamovat celé dění na obrazovce například v momentě, kdy jste v systému iOS.

replaykit-live-streaming-02

Další novinkou v herní oblasti v letošním roce je pro Apple přidání podpory pro čtyři ovladače pro Apple TV. Bohužel pro hráče na mobilních zařízeních nepřináší budoucnost iOS jen dobré zprávy, jednou z těch která možná někoho zamrzí je fakt, že Apple končí s Game Center, v iOS 10 jej již nenajdete.

replaykit-live-streaming-01

Dnes nejčtenější

.