Zavřít reklamu

spotify

Apple zhruba před šesti měsíci povýšil svého zaměstnance Phila Shillera. Ten má od prosince za úkol dohlížet zejména na (Mac) App Store. Od té doby se postaral o několik příjemných změn, které v obchodě s aplikacemi nastaly. Phil ještě před dnešní WWDC konferencí sdělil několik novinek, které v App Store nastanou včetně nového rozdělování peněz a placených reklam přímo v App Store. Nedávno se ke změnám v App Store vyjádřilo i Spotify, které sdělilo: „Jedná se o pěkné gesto, ale nevyřeší to jádro problému.“

Celé vyjádření Spotify se točí hlavně kolem faktu, že nová pravidla zakazují aplikacím nabízet „speciální nabídky nebo slevy“. Politika společnosti z Cupertina je poněkud divná a stále přítomná mezi zákazníkem a developerem, což znamená, že vývojáři budou mít i nadále postrádat některé klíčové přehledy. „Apple změnil pravidla, které říkají, že je zakázáno používat flexibilní cenu, což je důvod, proč nikdy nemůžeme poskytnout přímo v aplikaci speciální nabídky a nebo slevy. Apple nám stále dává desítky omezení. My dokonce ani nemáme přesný přehled o svých předplatitelích,“ sdělil Prince ze společnosti Spotify.

Prince také řekl, že pravidla dokonce ztěžují určit, kteří zákazníci jsou považování za dlouhodobé předplatitele. Důležitý faktor ale je, že Apple si bude nechávat jen 15% zisků z aplikace v případě, že uživatel bude předplácet službu déle než rok, tudíž budou mít vývojáři mnohem větší zisky z aplikací.

Phil sdělil, že vývojářská studia si budou moci zaplatit placenou pozici aplikace. “Uživatel by mohl vidět “placené” aplikace na horních příčkách vyhledávání. Například, když vývojář zaplatí, aby se aplikace zobrazila, když někdo zadá “fotball” nebo “puzzle”, uvidí aplikaci majitel iOS zařízení ve vyhledávání na horní pozici,” sdělil Phil. Zároveň je Shiller prý přesvědčen, že služba bude fungovat opravdu skvěle a zákazníci budou opravdu spokojeni.

Spotify iPhone FB

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.