Zavřít reklamu

Office 2016 for Mac iconNemožné se stalo skutečným. Museli jsme čekat několik let, ale konečně se Microsoftu povedlo lokalizovat svůj populární kancelářský balík Microsoft Office ve verzi pro Mac do češtiny. Verze pro Windows se češtinou chlubí už pěknou řádku let, ale v OS X verzi jsme z nepochopitelných důvodů museli čekat dlouhá léta, než se Microsoft konečně rozhoupe a lokalizuje jej do češtiny. V nové verzi pro insidery je totiž kancelářský balík v nejnovější 2016 verzi kompletně v češtině, jen je potřeba správně aktualizovat.

Někteří možná raději pracují v programech, které jsou lokalizované do angličtiny, ale pokud do této skupiny nepatříte a chcete Office na Macu v češtině, pak stačí postupovat podle návodu níže a získat tak nejnovější verzi, která je prozatím jen ve fázi testování.

Otevřete si jakýkoli program z balíku Office (například Word) a zvolte nahoře v menu baru Help a poté Check fo updates. V okně, které se vám otevře, zaškrtněte volbu Join the Office Insider program… a v roletkovém menu zvolte Office Insider Fast, jak můžete vidět na přiloženém snímku níže. Nyní stiskněte Check for Updates.

Office for Mac updates

Nainstalujte všechny aktualizace a pro jistotu ještě jednou po nainstalování zkontrolujte, zda nemáte v nabídce ještě nějakou další aktualizaci (obvykle bývá menší a poté velká). Jakmile budete mít nainstalování, spusťte například Word a program by vás měl už sám od sebe upozornit, že se změnil výchozí jazyk.

Office for Mac cestina

* Za upozornění na novinku děkujeme našemu čtenáři Michalovi

Dnes nejčtenější

.