Zavřít reklamu

universe icon

Modulární telefony začínají být v módě. Vše začal Google, který dříve představil projekt Ara. Jedná se o telefon, který má jednoduše vyměnitelnou kameru, reproduktory, baterii. To znamená, že když budete chtít pořizovat lepší fotky, jednoduše „nasadíte“ novou kameru. Dalo by se určitě diskutovat, že i něco podobného testuje Apple a je dost možné, že jednou budou něco podobného nabízet všechny telefony. Pokud chcete mít modulární iPhone už teď, existuje nové pouzdro od výrobce OtterBox. Do pouzdra můžete vkládat stativy, flash paměti, objektivy a mnoho dalších věcí. Obal má jednu nevýhodu vzhledově opravdu nezaujme.

Obal se jmenuje Universe a stojí 50 – 60$ podle velikosti vašeho iPhonu. Koupíte si pouze obal, nikoli moduly, ty musíte následně dokoupit. Nejlevnější čtečka karet stojí pouze 10$, ale lze zakoupit i moduly za 100$.

Společnost OtterBox získala pro svůj obal mnoho partnerů. Sandisk vytvořil flashdisk, který lze připojit i do USB portu. Square vytvořilo modul pro platby mobilním telefonem. Jiné společnosti vytvářejí termovizní kameru, selfie tyče nebo přídavnou baterii.

polarpro-modules-20-50

Kryt Universe si našel své příznivce, ale i odpůrce. Nejčastěji je samozřejmě kritizován vzhled a opravdu velká tloušťka obalu po připojení nějakého modulu. Proto se poté iPhone nevejde do kapsy vašich kalhot. Společnost OtterBox si ale zaslouží uznání především díky nápadu, který byla schopna realizovat, a tak si své zákazníky Universe rozhodně najde.

universe fb

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.