Zavřít reklamu

EricSchmidt008
Ředitel společnosti Alphabet, která je obřím konglomerátem, pod kterou spadá například Google a jiné sesterské produkty, Eric Schmidt používá iPhone. Ředitel největšího konkurenta Applu používá právě telefon svého hlavního rivala. I přes to že Google se svým Androidem nabízí mnoho všelijakých alternativ, Schmidt ani jednu z nich nevyužil, naopak přistál u konkurence. Ale aby to vše nebylo tak okaté, oficiálně prohlásil, že Samsung Galaxy S7 je lepším telefonem, než iPhone 6s který momentálně používá. Proč pak tedy nepoužívá produkt z domácí dílny?

Eric Schmidt je znám jako velký zastánce a nadšenec do operačního systému Android. V poslední době se ale také ukázalo, že se nebojí vystoupit na veřejnosti s telefonem konkurenční platformy. Internetem kolují za posledních několik měsíců obrázky Schmidta, jak fotí/píše/volá ze svého iPhonu 6s. Pomyslný skandál pak na sebe nenechal dlouho čekat a tyto obrázky pak spustili další z řad nekonečných válek mezi zastánci Androidu a iOS. Eric Schmidt se však poprvé na toto téma oficiálně vyjádřil na konferenci v Amsterdamu (na které mimo jiné vystoupil i Tim Cook).

Reportérovi stanice CNBC sdělil, že patří k těm, kteří u sebe neustále nosí dva telefony. Momentálně je to prý iPhone 6 a Samsung Galaxy S7. Reportér se ho poté zeptal, který z těchto dvou telefonu preferuje, na což Schmidt odpověděl takto: ,,Samsung Galaxy S7 je lepším telefonem. Má podstatně lepší baterii než iPhone 6s. A vy všichni co tu iPhony používáte, mi musíte dát za pravdu.“

Na celém tomto vystoupení je pak zajímavý ještě jeden fakt. Schmidt jako ředitel Alphabet, tedy i Googlu, vlastní telefon vyrobený Samsungem i přes to, že přímo Google prodává své vlastní androidí telefony řady Nexus. Považuje tedy řadu Galaxy za lepší než jejich vlastní výtvor? Opravdu je Samsung lepším telefonem než iPhone, co se výdrže baterie týče?

iphone-6s-samsung-s7

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.