Zavřít reklamu

Apple-SIM-iconApple je obrovská firma, která kromě neuvěřitelného kapitálu také disponuje odvahou k tomu, pustit se do (pro ně) zcela nové oblasti působení. Můžeme to vidět jak na přístupu k Apple Watch, tak na plánovaném Apple Car. Odvaha a vytrvalost společnosti rozhodně nechybí. V poslední době se tak spekulovalo o tom, že by se Apple mohl stát novým virtuálním operátorem a rozšířil by tak své pole působnosti do oblasti, kde by to bylo dávalo smysl. V posledním rozhovoru však Tim Cook tuto informaci odmítl s tím, že společnost nic takového neplánuje.

Tim Cook se zůčastnil akce nazvané Startup Fest, která se letos koná v Amsterdamu. Během jednoho z jejích panelů poskytl rozhovor ohledně budoucnosti Applu. Informaci o tom, zda-li se společnost chystá rozvířit vody virtuálních operátorů, ovšem popřel. Původní zmínka že by se Apple chystal k podobnému kroku, se poprvé objevila v srpnu loňského roku. Apple měl využívat současných sítí, ale nabízel by svá vlastní tarifová řešení. V podstatě by se jednalo o naprosto klasický případ MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Tim Cook během rozhovoru specifikoval, proč se společnost rozhodla této cesty nevyužít. „Nemáme odborné kapacity na to, abychom se mohli v klidu pustit do takového projektu, jako je být virtuálním operátorem. Ve Spojených státech spolupracujeme s AT&T, v Anglii s O2, T-Mobilem a Orange. Učíme se od nich spoustu nových věcí, které nám velmi pomohou například při implementaci e-SIM. Nemáme ale dostatek znalostí a zkušeností, abychom byli schopní fungovat jako celosvětový virtuální operátor. V této věci necháme fungování na současných operátorech, jelikož nám vyhovuje to, co sami dělají“. Jak to tak vypadá, e-SIM budou pokračovat nadále, ale tarif přímo od Applu si na ní nikdy nekoupíte.

Apple SIM FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.