Zavřít reklamu

Tim Cook icon

Každý, kdo se alespoň trochu zajímá o Apple, zná jméno Tim Cook. Do kalifornské společnosti nastoupil v roce 1998, a ještě před svou smrtí ho Steve Jobs jmenoval na post generálního ředitele. Od té doby ho můžeme vidět nejenom na konferencích, kde se svým týmem představuje nové produkty. Tim Cook už je tedy 5 let v čele nejcennější společnost světa, ale přesto se nedostal na nejnovější seznam 200 nejvíce placených ředitelů v USA.

Podle studie magazínu New York Times, ředitelé společností dostali přibližně o 15% menší výplatu. Pokud budete v čele společnosti, která vydělá více než 1 miliardu amerických dolarů, tak dostanete přibližně 19 300 000$. Zmiňovanou částku ale rozhodně nedostal Tim Cook.

Studie zjistila, že poprvé od roku 2011 nikdo z Amerických ředitelů nevydělal více než 100 milionů dolarů, přičemž nejvyšší plat (94,6 milionů dolarů) dostal Dara Khosrowshihi, který stojí za společností Expedia. V roce 2014 vydělal ale „pouze“ 9,6 milionu dolarů. Na druhém místě skončil CEO společnosti CBS – Leslie Moonves, který vydělal přibližně o 40 milionů dolarů méně.

ceo-pay

I když se letos Tim Cook nedostal na seznam, přesto si dříve vydělal celkem slušné peníze. V roce 2012 byl jedním z nejvíce placených ředitelů v zemi a vydělal si přes 94 milionů dolarů. I když si v roce 2015 nevydělal až tak „velké“ peníze, přesto je podle magazínu TIME stále nejvlivnější osobností světa.

Studie se zaměřila jen na platy generálních ředitelů. Podle průzkumu si manažeři jako je Eddy Cue, Jeff Williams nebo Phil Schiller vydělají více než 20 milionů dolarů, tudíž by na seznamu byli.

Tim Cook money FB

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.