Zavřít reklamu

pebble 2 icon

Do kategorie nositelné elektroniky patří především chytré hodinky a náramky, které jsou stále více populární. Jedny z prvních hodinek, které podporovaly operační systém iOS byly Pebble. Na populárním crowdfundingovém serveru Kickstarter vybrala společnost Pebble Technology na zmiňované hodinky přes 10 milionu amerických dolarů. Tehdy hodinky neměly téměř žádnou konkurenci. Pebble byly nejvíce populární do doby, než Apple začal prodávat Apple Watch. Nyní se společnost opět vrací na samotný Kickstarter, kde hledá peníze na zahájení výroby trojice nových produktů.

Nejzajímavější jsou především nové hodinky Pebble 2 a Pebble Time 2, které překvapují především monitorem tepové frekvence a velice působivou cenou.

Hodinky Pebble 2 jsou upravené Pebble první generace. Oproti původní verzi jsou lehčí, tenčí a atraktivnější. Nyní jsou nově chráněny sklíčkem Gorilla Glass, které by mělo vydržet nechtěné poškrabání. Kromě zmiňovaného senzoru tepu nabídnou Pebble 2 také vestavěný mikrofon. Jedná se o levnější variantu, tudíž si  hodinky zachovaly černobílý displej.

Dražší varianta – Pebble Time 2 kombinuje originální Pebble Time a Pebble Time Steel. To znamená, že jsou nové hodinky hezčí, robustnější a také mají výrazně menší rámeček okolo displeje. Výhodou Pebble Time 2 je barevný displej, na kterém je taktéž krycí sklíčko Gorila Glass. Hodinky jsou vodotěsné, tudíž je můžete ponořit až do hloubky 30 metrů.

Time_2_Collection_White_Crop-1024x576-780x439

Největší výhodou Pebble oproti jiným chytrým hodinkám je i výdrž baterie. Hodinky s operačním systémem watchOS a Android Wear musíme nabíjet téměř každý večer. Pebble 2 vydrží celý týden na pouhé jedno nabití a dražší varianta vydrží dokonce až 10 dnů.

Pokud máte zájem, můžete si Pebble 2 zakoupit na Kickstarteru za 99$ (2 400 Kč), Pebble Time 2 za 169$ (4 100 Kč). Pokud nechcete hodinky, můžete si zakoupit Pebble Core což je speciální klip, který dokáže přehrávat skladby přímo ze Spotify, zaznamenat pomocí GPS pozici kterou jste běželi, a také má ve svém těle zabudovaný mikrofon. Pebble Core vás bude stát pouhých 69$ (1 700 Kč). Nevýhodou je, že všechna zmiňovaná zařízení budou dostupná až na konci září.

pebble 2 fb

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.