Zavřít reklamu

pixel icon

Apple na podzim minulého roku představil společně s 12,9palcovým iPadem Pro také chytrou tužku Apple Pencil. Nevýhodou nové tužky je především kompatibilita – Apple Pencil je kompatibilní pouze s iPady Pro (9,7″ a 12,9″). Zmiňovaná tužka od Applu má novou konkurenci od společnosti Adonit. Konkurenční tužka se jmenuje Pixel. Jedná se vlastně o chytrý stylus, který je o 20$ levnější než Apple Pencil, ale hlavně je kompatibilní se většinou iOS zařízení. Lze tedy stylus používat například i na iPadu Mini, iPadu Air či iPhonu.

Pixel používá 1,9mm hrot, pomocí kterého lze psát nebo kreslit téměř s papírovou přesností. Je zajímavé, že Adonit vyrobil pro Pixel hroty ještě dříve, než Apple představil svou Pencil. Stylus od společnosti Adonit má 2048 úrovní přítlaku a dvě hardwarová tlačítka. Na rozdíl od Apple Pencil bude Pixel pracovat perfektně pouze s vybranými aplikacemi, což je poněkud nevýhoda. Společnost přesto tvrdí, že provedla úpravy na špičce hrotu aby zlepšila kompatibilitu i s nepodporovanými aplikacemi. Stylus se u nepodporovaných aplikací bude jednoduše chovat jako prst, tudíž nebude příliš přesný.

Adonit Pixel komunikuje s iOS zařízením přes Bluetooth a konkrétně je kompatibilní s iPhonem 5, iPhonem 6(s), iPhonem 6(s) Plus, iPadem třetí a čtvrté generace, iPadem Air, iPadem Air 2, všemi iPady mini a také s 12,9palcovým iPadem Pro. Je poněkud pozoruhodné, že na seznamu nalezneme nejnovější 9,7″ iPad Pro, ale očekává se, že společnost přidá brzy nový iPad na seznam.

Ačkoli Apple Pencil je stále vítězem co se funkčnosti týče, tak Adonit Pixel je opravdu výbornou alternativou pro lidi, kteří vlastní starší iPady. Adonit Pixel můžete zakoupit za 79,99$ na serveru Amazon.

pixel fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.