Zavřít reklamu

iOS 9.3.2 iconNa začátku týdne vydal Apple nový iOS 9.3.2. Nejde o nikterak významný update, jelikož opravuje jen několik chyb, kterými trpěl předchozí iOS 9.3.1, ale někteří uživatelé na fórech a v komentářích pod články uvádějí, že jim nejnovější aktualizace lehce zrychlila jejich zařízení. Zda tomu tak je, se rozhodl ověřit youtuber EverythingApplePro, který porovnal iOS 9.3.2 s předešlým iOS 9.3.1 na všech podporovaných iPhonech, tedy na iPhonu 4S, 5, 5S, 6, 6S a dokonce i na nejnovějším iPhonu SE.

Jako vždy, i tentokrát začínáme testováním rychlosti spuštění zařízení. Jasně vítězí iOS 9.3.2 jak na starších, tak i na novějších modelech, tedy až na iPhone 5, kde byl iOS 9.3.1 jen nepatrně rychlejší. Jak jsou všechny modely vedle sebe, je dobře vidět, že nejnovější iPhone SE je v současnosti opravdu nejrychlejší iPhone, jaký si můžete koupit, a to i přesto, že disponuje stejným procesorem i velikosti operační paměti, jako jeho větší bratříček iPhone 6s.

Pokud se mrkneme na porovnávání rychlostí spouštění jednotlivých aplikací, načítání webových stránek, vysunutí spotlightu nebo aktivování přepínače aplikací, tak nemůžeme určit jasného vítěze. Na každém zařízení při různých testech vítězí jiný systém. Shodnout se ale můžeme na tom, že starší iOS 9.3.1 určitě rychleji načítá App Store a hlavně pak stránky v Safari, což je pro uživatele  asi nejdůležitější test. Rozdíl je ale mnohdy zanedbatelný.

Benchmarky v Geekbench ukazují, že nový systém je jen nepatrně výkonnější, ale opět jde o zanedbatelný rozdíl, který v praxi rozhodně nepocítíte. Nicméně, téměř na všech zařízeních získala zařízení s iOS 9.3.2 v Geekbench více bodů.

Na závěr tu máme test rychlosti připojení na Wi-Fi a zde je vidět první větší rozdíl v systémech. Zařízení s iOS 9.3.2 totiž dopadla v podstatě vždy lépe a dalo by se říci, že na nich Wi-Fi běží až o několik Mb za sekundu rychleji, tedy až na iPhone 5, kde byla Wi-Fi na iOS 9.3.2 pomalejší. Nicméně i zde je nutné podotknout, že výsledky se mohou lišit při různých měřeních a právě u rychlosti připojení často bývá výsledek pokaždé jiný. Nicméně, pokud vezmeme v potaz fakt, že na šesti telefonech z pěti vyhrál iOS 9.3.2, už by to mohlo něco znamenat.

Dnes nejčtenější

.