Zavřít reklamu

iPad Pro icon 5Další aktualizace, další problémy. I tak by se dal v krátkosti shrnout včerejší iOS update. Nový iOS 9.3.2 sice možná některá zařízení zrychluje a opravuje spoustu chyb, ale na druhou stranu uživatelé hlásí, že jim jejich zařizení po aktualizaci zamrzají. Konkretně se jedná o majitele vůbec nejnovějšího 9,7″ iPadu Pro, kteří si na Twitteru a zahraničních fórech stěžují, že jim jejich nový iPad po updatu zamrzne a vyskočí na ně hláška „Error 56.“

Zoufalým uživatelům pak nezbývá nic jiného, než iPad připojit k počítači respektive k iTunes, k čemuž je chyba ostatně vyzývá. Bohužel nepomáhá ani obnova celého zařízení, a tak mají uživatelé ze svého nedávno zakoupeného iPadu jen těžítko. Error 56 odkazuje na hardwarovou chybu, která samozřejmě nemohla všechny iPady během aktualizace postihnout, tudíž je pochopitelně chyba v samotném systému. Apple ve svých dokumentech radí, aby uživatelé obnovili zařízení dvakrát, ale bohužel ani to nepomáhá. V současnosti jediným řešením je tak kontaktovat Apple podporu.

Problémem sice netrpí všechny modely nového iPadu, ale problém je tak častý, že by měl Apple co nejrychleji vydat opravný update. Toho bychom se měli dočkat snad už během pár dní, jak bývá u Applu zvykem. Společnost naštěstí řeší podobné problémy bleskurychle, i když to neomlouvá, že uživatelé jsou klidně i několik dní bez svého zařízení, které mnohdy potřebují například k práci nebo do školy.

brickedipad

*zdroj: macurmors

Dnes nejčtenější

.