Zavřít reklamu

iPad case iconTeprve čtrnáctiletá studentka v rámci školního projektu na jedné z amerických škol prokázala, že magnety které používá Apple u svých obalů Smart Cover určených pro iPad mohou významně ovlivnit činnost kardiostimulátorů nebo je dokonce zcela zastavit.

Malé magnety používá Apple pro přilnutí přední části krytu k tělu iPadu bez toho, aniž by na krytu muselo být nějaké poutku nebo jiný úchyt. Studentka jejíž otec je kardiochirurg uvedla, že v případě, kdy by usnul člověk s iPadem na prsou, což se při večerním čtení může snadno stát, může dojít k ovlivnění funkčnosti nebo úplněmu znefunkčnění kardiostimulátoru nebo takzvaného ICD kardioverter-defibrilátoru.

Mluvčí společnosti Apple odmítla situaci komentovat a odkázala novináře na článek o bezpečnosti používání iPadu, který Apple uvádí přímo na svých stránkách a je součástí balení každého přístroje. V tom se uvádí mimo jiné, že by pacienti s elektronickými přístroji stimulujícími činnost srdce neměli používat iPad blíže než šest palců od svého těla.

1200x-1

*Zdroj: bloomberg.com

Dnes nejčtenější

.