Zavřít reklamu

Finder sad icon

Krátce po skončení březnové Keynote, Apple vydal OS X 10.11.4 El Capitan pro všechny uživatele. Aktualizace měla přinést opravy chyb, zvýšení stability celého systému a možnosti uzamknout poznámky. Po několika dnech ale bylo zjištěno, že místo opravy chyb se většina majitelů 13palcového Retina MacBooků Pro z roku 2015 dočkala velkého problému. Uživatelé uvádějí, že MacBook v náhodných časech jednoduše řečeno „zamrzne“ a nejde s ním nic dělat. Uživatel problém musí vyřešit tvrdým restartem, který se provede podržením zapínacího tlačítka.

První zmínky o problému se objevily na fóru magazínu MacRumors už 25. března, což je čtyři dny poté, co Apple aktualizaci uvolni. Uživatel fóra popsal, že MacBook zamrzne zhruba jednou za týden. Nejprve při prohlížení v Safari, ale poté i při používání jiných aplikací včetně Adobe Photoshop a několik prohlížečů třetích stran. Zamrznutí dokonce vyřadí i Force Touch trackpad, který přestane reagovat na kliknutí a jednoduše nezavibruje, pokud na něj kliknete.

Jednou z možných příčin byla identifikována chyba protokolů nebo chyba grafiky Intel Graphic. Problém nebyl vyřešen ani v Safari Technology Preview verze 1 a ani v OS X 10.11.5 Public Beta 1.

Podpora Applu si je samozřejmě vědoma problému, ale zatím nevydala oficiální řešení. Problém jsem řešil kromě uživatelů našeho fóra i já. Zamrzání jsem vyřešil dowengradem na operační systém 10.11.3, následně jsem všechna data obnovil z Time Machine zálohy. Zatím vše funguje bez problému, což naznačuje, že chyba je opravdu pouze softwarová.

sad_finder_fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.