Zavřít reklamu

tim-cook-apple-watchSpolečnost Apple v poslední době pumpuje čím dál tím více financí do svého R&D (výzkumného a vývojového) centra. Tento trend společnost praktikuje posledních pár let a můžeme si být naprosto jistí, že veškeré úsilí nešlo pouze na vývoj Apple Watch. Jeden z nejlepších informátorů co se strategie Applu týče, Neil Cybart, vydal svůj rozbor financování společnosti, ze kterého je patrné, jak obrovské sumy Apple do vývoje vkládá. Podle Cybarta nás tak čeká nějaký zásadní zlom. Dle jeho slov by se mělo jednat o zatím největší, který kdy společnost předvedla. 

Apple je momentálně na cestě k tomu, aby za letošní rok utratil více než 10 miliard dolarů v oblasti výzkumu a vývoje“ hodnotí Cybart a pokračuje „.. a to je o více než 30% nárůst, oproti stejným nákladům za loňský rok a stejně tak je to více, než jsem na začátku roku sám předpokládal. Je to v podstatě až neuvěřitelné, jaké sumy si Apple dovolí do vývoje investovat. Obzvláště porovnáme-li to dlouhodobě. Ještě před čtyřmi roky Apple do R&D investoval „pouze“ něco kolem 3 miliard dolarů ročně. Takže tu máme více než 300% nárůst za 4 roky„. Růst investic do výzkumu a vývoje je pak ještě rychlejší, než je samotný růst zisků společnosti.

Veškeré tyto indície pak vedou k jednoduché otázce. Kam Apple všechny ty peníze směřuje? Jaký bude výstup? A co nás tedy vlastně čeká? Vzhledem k tomu, jak moc tajnůstkářská společnost je, máme víceméně smůlu a dlouhodobé plány neznáme. Můžeme ovšem spekulovat, že největší část z těchto financí putuje na Project Titan, tedy na plánovaný automobil. Cybart ještě uvádí, že bude do budoucna velmi zajímavé sledovat, jak si společnost dříve se zaměřující především na telefony a počítače, povede na trhu s tzv. wearables (což je stále relativně nový bod zájmu) a osobními automobily. Máme se na co těšit.

apple-sign-store

Zdroj: BGRAbove Avalon

Dnes nejčtenější

.