Zavřít reklamu

iPod 1st generation iconO tom, že vysloužilé produkty Applu nabývají na ceně, ví dnes už snad každý. Bylo to tak od začátku, od prvních počítačů Apple, ze kterých jsou dnes obrovsky ceněné relikvie. Tento trend pokračoval po celou dobu fungování společnosti. V dnešní době jsou velmi populární například skříně ze starých PowerMaců, které vyhledává spousta case-modderů pro stavění moderních počítačů. Dále můžeme zmínit například i legendární iMac G3 v barvě Bondi Blue. Toto jsou ovšem modely, ke kterým se dnes už jen tak někdo nedostane. Nově je zde ale možnost zpeněžit i ne tak staré Apple zařízení. 

A o které zařízení jde? Jedná se o iPody Classic. iPod Classic poslední generace zažil cenový nárůst v roce 2014 poté, co Apple oficiálně přestal tento model prodávat. Ovšem tady se jednalo o zdražení v řádu desítek dolarů (v případě běžných modelů, limitované edice se prodávaly i o několik stovek dolarů dráž). Čím jdeme ale v rámci jednotlivých generací dál, tím ceny logicky rostou.

Například iPod Classic U2 Special Edition, který se ještě nacházel v originálním balení, se na ebay loni v listopadu  vydražil za 90 000 dolarů. Dále můžeme zmínit například stále zabalený 5GB iPod Classic 1. generace, který se vydražil za 20 000 dolarů (téměř půl milionu korun).

Takže pokud máte doma nějaký starší iPod Classic, který je navíc z nějaké limitované edice, můžete na tom vydělat slušný balík. Pokud bude navíc iPod zabalený v originální krabici, výsledná cena se pak násobí. Takže hurá do šuplíků a případně na eBay!

iPod FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.