Zavřít reklamu

Gold iPad Pro icon 2Pro spoustu lidí je iPad pouhým zvětšeným iPhonem, který vlastně nemá žádný smysl, protože to co umí dokážete přece i na telefonu. Naopak Apple z iPadu (Pro) dělá zařízení, které údajně dokáže plně nahradit počítač/notebook a může tak sloužit jako produktivní nástroj. Oba z těchto přístupů, jsou dle mého názoru, tak trochu mimo a zapomíná se na jeden důležitý prvek, který iPad splňuje naprosto bezvadně. Hltání internetového obsahu, spojení se světem a komunikace. A právě tyto možnosti pravděpodobně zachránily život jednoho člověka s rakovinou.

Na redditu (jak jinak) se včera objevil post o tom, jak CEO Applu, Tim Cook, odpověděl jednomu z uživatelů Apple zařízení, který mu napsal děkovný dopis kvůli iPadu, který prý velmi pomohl jeho dědečkovi v překonání rakoviny.

Uživatel „bhanel“ Cookovi v dopise píše, že na konci minulého roku byla jeho dědovi diagnostikována rakovina žaludku. Po podstoupené operaci se prý necítil úplně nejlíp, byl uzavřený do sebe a začal propadat depresím. S běžným počítačem prý neuměl a na svém starém telefonu toho moc dělat nemohl. Jeho vnuk (a autor dopisu) se tedy rozhodl, že mu k Vánocům pořídí iPad Air.

Dárek ho prý rozplakal a byl za něj velmi vděčný. Po krátkém představení zařízení, a ukázáním základních funkčních postupů se naučil iPad používat natolik, že byl schopný komunikace se svými příbuznými, hraní her a tak dále. Se svým lékařem přes FaceTime řešil svůj zdravotní stav, ve volném čase si četl Bibli (v dedikované aplikaci) a jeho rekonvalescence se urychlila natolik, že krátce po Vánocích mohl být propuštěn domů.

Po nějaké době si prý sám koupil nový iPhone 6, který „uměl používat právě proto, že už uměl s iPadem, a ovládání Apple zařízeních je téměř totožné“. Autor dopisu věří, že to byl právě iPad, který jeho dědu vytrhl z letargie a depresí a díky kterému se pak následně uzdravil. Jak psychicky, tak fyzicky. Na tento dopis pak Tim Cook odpověděl, že jsou v Applu rádi, že se mohli stát součástí jejich života a že děkují za projevenou podporu. Kompletní text si můžete přečíst zde.

iPad grandpa

Zdroj: RedditiDropnews

Dnes nejčtenější

.