Zavřít reklamu

itunes_iconJiž v únoru šéf iTunes Eddy Cue slíbil, že nová verze iTunes přijde s OS X 10.11.4 a přinese jednoduchý design, díky kterému bude použití Apple Music snadnější. Aktualizace OS X 10.11.4 již vyšla, ale příchod nového iTunes byl odložen. Jeden zahraniční zdroj však přinesl snímky z iTunes 12.4 již nyní a my se tak můžeme podívat na chystané změny. Samostatné ikony médií, byly nahrazeny rozevíracím   menu, které obsahuje následující položky: Hudba, Filmy, TV pořady.

Nové menu je možno přizpůsobit, takže některé sekce, které nepoužívate, se dají skrýt. Tlačítka zpět a vpřed lze použít k navigaci mezi jednotlivými sekcemi. Na levou stranu byl do hudební knihovny upevněn postranní panel, který usnadňuje  přístup k různým částem iTunes knihovny, jako je konkrétní skladba či album. Postranní panel může být stejně jako nabídková lišta editován, aby tak zobrazoval požadovaný obsah a skladby lze jednoduše přetahovat do playlistů.

Menu v iTunes 12.4 bylo taktéž zjednodušeno, aby bylo snadnější k použití a dostupný obsah v knihovně lze přizpůsobit pomocí záložky „View“ neboli „Zobrazení.“ Mini přehrávač se také dočkal pár drobných změn v designu. Funkce s názvem „Nadcházející,“ se přesunula více do prava, kde je lépe viditelná. Není zcela jasné, kdy hodlá Apple novou verzi iTunes vypustit, jeden ze zdrojů si však myslí, že by to mělo být v přístích několika týdnech, tzn. koncem května až začátkem června.

itunes124-800x396
itunes_2
itunes_3
itunes_4
itunes_5

 

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.