Zavřít reklamu

Apple-in-ChinaTim Cook se chystá na oficiální návštěvu Číny. Měl by se tam objevit na konci května a měl by se setkat s vysokými představiteli čínského režimu. Důvodem pro výjezd je mimo jiné vyřešení problematických vztahů, které čínská vláda proti Applu v poslední době zaujala. Dále se budou řešit problémy, které se objevily za posledních několik měsíců. Dle blízkých zdrojů se Tim Cook setká s nejvyššími představiteli čínské komunistické strany a vlády. Tato cesta je pro Cooka a celý Apple poměrně důležitá, neboť je Čína po USA pro Apple druhým největším a nejdůležitějším trhem. 

Cook bude s čínskými zástupci řešit tři věci. Problémy s uzavřením iTunes a iBooks store, ztrátu ochranné známky na značku „iphone“ a celkový pokles prodejů, které Apple v Číně zaznamenal za první kvartál tohoto roku.

Uzavření iTunes Movies a iBooks store proběhlo v Číně minulý měsíc, na základě podnětu čínské vlády, resp. úřadu pro tisk, knihy, rádiové, filmové a televizní vysílání. Některé zdroje uvádí, že to bylo na základě dostupnosti filmu Ten Years, který vyhrál v Hong Kongu na dubnovém festivalu hlavní cenu. Jedná se o nezávislý snímek, který je poměrně kontroverzní vůči Číně, kde je také zakázán.

Dalším problémem je ztráta ochranné značky „iphone“, o které jsme vás informovali v předchozích dnech. Čínská společnost vyrábějící kožené doplňky, tašky a kabelky zvítězila u soudu, který Applu odebral exkluzivní práva na označení „iphone“. Návštěva Číny by tedy měla být poměrně zásadním okamžikem, vzhledem k tomu, jak důležitý trh to pro Apple je.

apple-china_think-different

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.