Zavřít reklamu

tim_cookO návštěvě Tima Cooka v pořadu Mad Money, vysílaného na americké stanici CNBC, jsme vás informovali již včera. V pořadu se rozebíralo spoustu různých témat, od ekonomických výsledků, úspěších a neúspěších v Číně, produktech a mnoho dalšího. Jedním z těch dalších témat byl krátký segment, kdy Tim Cook poněkud osobněji hovořil o lidech, kteří pro něj jsou (nebo byli) životní inspirací. Hovoří tak o osobnostech, kteří nějakým způsobem ovlivnily jeho život, životní myšlenky, postoje a přístup k tomu, co dnes dělá. 

Největšími vzory a inspirací jsou pro Cooka prý lidé, kteří věnovali svůj život bojem za lidská práva, a snažili se posunout lidstvo nějakým způsobem dál. Konkrétně hovoří například o Martinu Lutheru Kingovi Jr. a Bobby Kennedym. Mimo to samozřejmě zmiňuje i Steva Jobse. Jobs byl prý pro Cooka jednou z největších inspirací vůbec. „Měl jsem Steva velmi rád a vždy jsem si ho velmi vážil a respektoval. Na světě není nikdo takový, jaký Steve býval.“

Zájem o lidská práva, společnost a planetu Zemi se projevuje také v politice Applu, která se velmi soustředí například na ekologii, nebo na dodržování lidských práv v továrnách, kde se jejich výrobky vyrábí. Další úryvek z celého interview, které stanice CNBS uvoňuje postupně, můžete vidět zde.

Tim Cook

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.