Zavřít reklamu

YouTube iconInternetové předplatné portály pro sledování filmů a seriálů jsou v posledních letech velmi populární, o něco méně populární je pak internetová televize umožňující sledování všemožných kanálů přes internet. V tomto odvětví boduje především Netflix, který má většinu platících uživatelů v této sféře. Dále můžeme zmínit například Amazon Prime a jejich půjčovnu filmů a další. Proslýchá se, že se mezi tyto společnosti chystá vstoupit i Apple, zatím to jsou však jen nepotvrzené spekulace. Co je ale víceméně potvrzené, je vstup YouTube do tohoto odvětví, s připravovanou službou „YouTube Unplugged“, která by měla mít debut v příštím roce. 

Nová placená služba Unplugged se má podobat ostatním konkurenčním platformám. YouTube již disponuje vhodnou infrastrukturou k tomu, aby mohl podobnou službu provozovat. Společnost vyjednává s mnoha předními mediálními společnostmi o možné spolupráci. Mezi tyto se řadí například NBCUniversal, Viacom, Fox, CBS a další. Zatím však prý k žádné konkrétní dohodě nedošlo. YouTube plánuje zavedení několika balíčků, které se budou lišit, již tradičně, počtem nabízených kanálů.

Nejlevnější balíček s nejmenším počtem kanálů by měl obsahovat několik hlavních televizních kanálů a základní nabídku populárních kabelových stanic. Cena by měla být kolem 35 dolarů za měsíc. Dále se pak připravují balíčky s méně populárními, či specificky zaměřenými kanály týkající se například lifestylových, technických nebo módních témat.

Youtube iPhone

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.