Zavřít reklamu

ios7-messages-iconAmerický patentový úřad zveřejnil patent, který se týká využití a fungování samo-opravovací (autocorrect) funkce ve všech zařízeních Apple. Podle nově odhaleného patentu, by v případě jeho použití, uměl autocorrect sám rozpoznat, že udělal v textu chybu. Tuto chybu by pak také uměl oznámit tomu, komu byste zprávu s tímto překlepem poslali. Implementace této nové technologie by zajisté mohla ušetřit spoustu nepříjemného vysvětlování o tom, že jste vážně chtěli napsat něco jiného, než co ve finále přišlo. 

Metoda fungování, na které je patent založení, je vlastně velmi jednoduchá. V každé zprávě bude operačním systémem označené slovo, které bylo autocorrectem nějakým způsobem opraveno. V současné době (a ještě za použití specifického nastavení) tuto funkci Apple využívá pouze pro odesílatele, který během psaní vidí změněná slova. V budoucnu by se to ale mělo zobrazovat i adresátovi vašich zpráv.

Ti co nemají tuto funkci zapnutou pak tedy riskují, že jim autocorrect změní nějaké slovo ve zprávě kterou píšou. A málokdo si po sobě napsaný text přečte ještě jednou. I tak se většinou nestane nic hrozného, pokud k nějakému neplánovanému překlepu dojde. Ale občas může nastat shodou okolností situace, kdy se to vážně nehodí. A v tomto případě pak budete za nový patent Applu určitě rádi. Měl by totiž fungovat tak, že příjemce zprávu dostane a veškerá slova, který byla nějakým způsobem autocorrectem opravena, budou podtržena. Tím pádem v případě chyby nehrozí takové faux pas, jelikož je zde prostor pro případné vysvětlení.

16705-13704-Screenshot-2016-04-28-221414-m

Zdroj: Appleinsider

dad-mom-out

Dnes nejčtenější

.