Zavřít reklamu

Apple MicrosoftJak jsme vás na začátku roku informovali, Microsoft stále pokračuje v práci na jejich Word Flow klávesnici pro iPhone. Svojí premiéru si v telefonech s Windows Phone klávesnice odbyla již na podzim, na iOS se však pomalu ale jistě chystá. Podle nejnovějších informací se projekt dostal do fáze uzavřené bety, která začala tento týden pro pár vyvolených testerů. Zatím ovšem není jasné, kdy se dočkáme vydání plné verze.  V článku najdete také video, na kterém je práce na klávesnici předvedena v plné parádě. 

Na obrázcích a ve videu níže si můžete udělat představu o tom, jak bude klávesnice v systému vypadat, a jak se s ní bude pracovat. Současní betatesteři zmiňují, že i přes status bety, je klávesnice velmi dobře odladěná, použitelná a všechny klíčové funkce pracují tak jak mají. Klávesnice nabízí široké možnosti individualizace a nastavení tak, aby to vyhovovalo každému. Je přítomno mnoho grafických témat, ze kterých si mohou uživatelé vybírat. Klávesnice také nabízí možnost vytváření vlastních témat z fotografií uložených v telefonu.

wordflowkeyboard2-800x708

Ve výčtu funkcí nechybí již standardní položky jako automatická korekce, predikce textu nebo vypnutí či zapnutí funkce učení. Tato funkce se učí slova na základě stylu a typu psaní uživatele, čímž dokáže lépe a více predikovat slova během psaní. Zapnutí této funkce ale znamená, že budou odesílány určité informace Microsoftu, neboť je tato služba vázaná s cloudovými službami (naučená data se neukládají lokálně). Mezi další funkce patří rychlý přístup ke kontaktům skrze pomocníka nazvaného „autofill“, vestavěnou knihovnu obrázků a další. Oficiální datum vydání však Microsoft zatím nesdělil.

wordflowkeyboard1-800x709

Zdroj:  Macrumors

Dnes nejčtenější

.