Zavřít reklamu

Microsoft_mobile_OyOvládanie nových iPhonov jednou rukou môže byť celkom komplikované, v prípade iPhone 6s Plus prakticky nemožné. Toho sú si vedomé viaceré spoločnosti vrátane Applu, ktorý do svojich telefónov zahrnul funkciu, ktorá zjednoduší ich používanie jednou rukou. Táto funkcia však nemá vplyv na klávesnicu, ktorá je stále pomerne veľká, ale to sa čoskoro zmení a to vďaka Microsoftu, ktorý plánuje vydať takmer dokonalú klávesnicu pre 4.7″ a 5.5″ iPhone. Klávesnica je totiž priamo navrhnutá pre používanie jednou rukou a môžete si na nej dokonca nastaviť, pre ktorú ruku má byť prispôsobená.

Užívatelia Windows Phone ju môžu poznať pod menom Word Flow a práve tento zázrak si čoskoro budeme môcť vychutnať aj my. Navyše môže presvedčiť ľudí, ktorým vadia rozmery iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus, aby prešli na tieto telefóny a mohli ich používať bez väčších problémov. Ako môžete vidieť na fotkách nižšie, tak klávesnica, respektíve jedna z jej funkcií, zakriví klávesnicu tak, aby ste palcom dočiahli na každú jednu klávesu na obrazovke.

Na klávesnici sa pritom nachádza dvojica tlačidiel, ktoré túto funkciu aktivujú a ako už zrejme tušíte, tak jedna slúži pre ľavákov a druhá pre pravákov. K dispozícii bude aj natívna verzia klávesnice a podpora šmýkania sa po obrazovke v Swype. Nebude chýbať podpora viacerých jazykov, automatické opravy, predpovedanie textu a dokonca odporúčania Emoji. Klávesnicu uvidíme v nasledujúcich mesiacoch.

Microsoft Word Flow Keyboard

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.