Zavřít reklamu

iOS settings iconApple se téměř při každé své konferenci nezapomene podělit s informací, že na aktuálně nejnovějším iOS je největší procento uživatelů a rychlost adopce je mnohem rychlejší, než u konkurence. Uživatelé, kteří novinky v Apple světě sledují, samozřejmě na nový systém vždy aktualizují, jelikož si chtějí vyzkoušet novinky, které nabízí. Ostatní, kterých rozhodně není málo, mnohdy ani o nějaké aktualizaci neví, dokud jim na jejich iPhonu nebo jiném zařízení nevyskočí upozornění. Někteří uživatelé ale ani o nějakou aktualizaci nestojí, ovšem Apple s ní otravuje tak dlouho, že nakonec aktualizují a on se pak může chlubit velkým procentuálním zastoupením novinky na úkor starších systémů.

Většinu uživatelů totiž vyloženě irituje červený odznak na ikoně aplikace Nastavení, který s jedničkou uvnitř dává jasně najevo, že nemáte něco splněno. Uživatelé tak raději aktualizují, než aby se donekonečna museli dívat na upozornění. Bohužel Apple (pravděpodobně schválně) nenabízí v systému možnost vypnout si upozornění na ikoně Nastavení, a tak nezbývá téměř nic jiného, než se s tím buďto smířit nebo aktualizovat.

Ovšem pro ty, kteří aktualizovat nechtějí a zároveň se odznaku na aplikaci Nastavení chtějí zbavit, máme jeden užitečný návod. Odznak totiž odstranit lze, jen je potřeba zvolit správný postup, pojďme si ho ukázat.

1. Navštivte Nastavení –> Obecné –> Aktualizace softwaru a zkontrolujte, jestli máte u nabízené aktualizace jen Instalovat (neklikejte na něj)
2. Jděte do Nastavení –> Obecné –> Úložiště a využití iCloudu
3. U sekce Úložiště zvolte Spravovat úložiště
4. Vyhledejte aktualizaci, klikněte na ní a zvolte dole Smazat
5. Nyní aktivujte přepínač aplikací (2x stiskněte home button) a ukončete aplikaci Nastavení
6. Restartujte zařízení

jak smazat aktualizaci 3
jak smazat aktualizaci 4
jak smazat aktualizaci 2
jak smazat aktualizaci 1
jak smazat aktualizaci FB

Dnes nejčtenější

.