Zavřít reklamu

WWdcDruhý letošní Apple event se pomalu blíží, proto si tedy můžeme zrekapitulovat to, čeho bychom se mohli dočkat, čeho bychom se dočkali rádi a naopak, co se na WWDC pravděpodobně vůbec neobjeví. Veškeré informace jsou shrnuty na základě zpráv z posledního období a ze zkušeností s předchozími WWDC. Konference se uskuteční v době od 13. do 17. června v americkém San Francisku.

Začněme s novou verzí iOS. Již desátá iterace mobilního systému o sobě v poslední době příliš nedávala vědět. S jistotou ovšem víme, že se dočkáme kompletní revize App Storu, která má být poměrně zásadní změnou, a měla by přinést kromě inovovaného designu také nové vyhledávání. Dále můžeme očekávat další hlubší integraci Siri do systémů iOS zařízení.

Z mobilního OS se můžeme přesunout k tomu plnohodnotnému systému. Podle posledních informací Apple změní samotné označování a z Mac OS X bude jen „MacOS“, čímž se sjednotí názvy jednotlivých systémů (MacOS, iOS, watchOS a tvOS). Jednou z hlavních novinek má být implementace Siri do MacOS, dlouhou dobu očekávané přepracování iTunes a dalších změnách, které mají napomoci k lepšímu a stabilnějšímu chodu systému.

sirifullmac2

Rozhodně nejočekávanější událostí je však představení nových verzí MacBooků. Malý Retina MacBook se dočkal aktualizace minulý týden, ostatní z řady to teprve čeká. A všichni doufají, že to bude právě na WWDC. Zcela jistě nás čeká přechod modelů na architekturu Skylake. Podle posledních informací dorazí nové MBPro na pulty obchodů v druhé polovině roku. Dále se spekuluje o nové řadě tenkých notebooků s úhlopříčkami 13″ a 15″. Zda-li to budou aktualizované MB Air, nebo se objeví zcela nová řada a Air se tak vypustí, nikdo neví.

25915913252_7882dc7079_b

Pravděpodobně se také dočkáme nové verze Apple TV, kvůli které se Apple snaží vytvořit nový a exkluzivní obsah. Dále můžeme očekávat informace o novém posílení zabezpečení iCloudu, rozšíření působnosti a funkcionaliti Apple Pay a mnoho nových informací a pomůcek pro vývojáře aplikací.

apple-tv-4-jailbreak-pangu-1-0

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.